Jakub Forgács Správy

Bystričania, môžete pomôcť mestu: Hľadá odpovede na TIETO 2 otázky

Pri tvorbe nového dokumentu potrebuje mesto poznať názory, požiadavky, odporúčania, v čom, ako a prečo by sa mala rozvíjať oblasť sociálnych služieb v našom meste v najbližších rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, môžete pomôcť mestu: Hľadá odpovede na TIETO 2 otázky
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Rok 2020 je významný pre prípravu nového dokumentu Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Banská Bystrica na roky 2021 – 2027. Tento strategický dokument podporuje komplexný rozvoj sociálnych služieb pre všetkých obyvateľov, pričom zohľadňuje miestne špecifiká a potreby. Zároveň je východiskovým materiálom, ktorý vytvára podmienky pre plánovanie, financovanie, získavanie mimorozpočtových zdrojov. Informuje o tom mesto na svojom oficiálnom webe.

Prispieť môžete aj vy

„Za uplynulé obdobie sa mnohé podarilo, ale radi by sme v našom meste zaviedli a rozvinuliďalšie formy a druhy sociálnych služieb pre všetkých, ktorí ich potrebujú a vytvorili tak efektívny a fungujúci systém,“ uvádza mesto.

Pri tvorbe nového dokumentu potrebuje mesto poznať názory, požiadavky, odporúčania, v čom, ako a prečo by sa mala rozvíjať oblasť sociálnych služieb v našom meste v najbližších rokoch.

2 otázky pre Bystričanov

Mnohí sa rozhodli osobne participovať na tvorbe nového dokumentu, avšak mnohým to pracovné povinnosti, či iné dôvody nedovolili. Napriek tomu, ak máte záujem vysloviť svoj návrh, podnet:

  • Ako by sa sociálne služby mali rozvíjať ďalej v našom meste?
  • Ako by mohli vyzerať v najbližších 10 rokoch, aby naplnili potreby obyvateľov mesta?

Podnet môžete zaslať do 20. júna 2020 na email adresu: kpssbb@banskabystrica.sk alebo na korešpondenčnú adresu Mestský úrad, Odbor sociálnych vecí, Československej armády 26, 974 01 Banská Bystrica.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery nočnej búrky nad Bystricou, ktorú zachytil Aleš Mucha!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úchvatné zábery búrky nad nočnou Bystricou
3
Galéria
Zdroj: archív Aleša Muchu
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM