Jakub Forgács Správy

Krásna pocta pre prednostku bystrickej kliniky: Za prácu pre najmenších získala OCENENIE

Ocenená prednostka Neonatalogickej kliniky SZU je uznávanou, rešpektovanou, špičkovou a veľmi vzácnou odborníčkou v oblasti neonatológie.

Ilustračný obrázok k článku Krásna pocta pre prednostku bystrickej kliniky: Za prácu pre najmenších získala OCENENIE
3
Galéria
Zdroj: OZ Malíček

Pri príležitosti zajtrajšieho Svetového dňa predčasne narodených detí sa každoročne koná aj benefičný koncert, ktorý je spojený s odovzdávaním ocenení pre tých, ktorí robia svet týchto malých drobcov lepší, kvalitnejší a najmä zdravší. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že Purpurové srdce v kategórii Osobnosť neonatologickej sekcie Slovenskej pediatrickej spoločnosti získala tento rok za svoju dlhoročnú prácu pre týchto malých bojovníkov prednostka Neonatalogickej kliniky SZU MUDr. Jana Nikolinyová, PhD.

„Pani prednostke srdečne blahoželáme. Želáme jej aj celému jej tímu, veľa radosti z ich náročnej, ale záslužnej práce. A v mene stoviek vypiplaných drobčekov, ktorým zachránili život, vyslovujeme obrovské ĎAKUJEM,“ píše nemocnica.

Pani prednostka je uznávanou, rešpektovanou, špičkovou a veľmi vzácnou odborníčkou v oblasti neonatológie. „Je členkou významných orgánov v rámci zdravotníckych inštitúcií, kde sa spolupodieľa na budúcom obraze neonatológie. Pojem budúcnosť má však doslova v rukách a vo výsledkoch svojej práce. Uplatňuje pri nej jedinečný prístup, ľudské a obetavé postoje s vysokou mierou erudovanosti a ľudskej skromnosti citeľne pri každom malom, predčasne narodenom a rizikovom pacientovi. Ale aj v prípade jeho rodiny a svojho kolektívu,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Prednostka Neonatalogickej kliniky SZU dostala Purpurové srdce
3
Galéria
Zdroj: OZ Malíček
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM