Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Bystrická nemocnica vyzýva ľudí: Nešírte neoverené informácie

Medzi Bystričanmi sa v posledných hodinách šírila správa o pacientovi s potvrdeným ochorením na koronavírus. Ako sa ukázalo, nezakladala sa na pravde.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Bystrická nemocnica vyzýva ľudí: Nešírte neoverené informácie
23
Galéria
Zdroj: TASR

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica žiada ľudí, aby nešírili neoverené informácie. Zareagovala tak na správy, ktoré kolovali internetom.

„Zaregistrovali sme v posledných dňoch šírenie viacerých neoverených správ, že v našej nemocnici máme pacienta s potvrdeným ochorením na koronavírus. Doteraz sa u žiadneho pacienta nepotvrdil,“ uvádza nemocnica na svojej facebookovej stránke.

„Vedenie Rooseveltovej nemocnice pristúpilo k zásadným bezpečnostným opatreniam, tak, aby sme sa spoločne pokúsili celú situáciu zvládať. Žiadame všetkých zainteresovanych, aby cez sociálne siete nešírili neoverené správy,“ píše sa na stránke.

„V prípade, že dôjde k zisteniu pozitívneho testovania na vírus COVID 19, budeme o tom obratom informovať,“ dodáva nemocnica, ktorá upozornila, že šírenie takýchto správ môže legislatíva vyhodnotiť ako trestný čin.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM