Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Nové opatrenia v bystrickej detskej nemocnici: S týmto treba počítať

Pripravte sa na viaceré obmedzenia. Ako sa na situáciu s koronavírusom rozhodla zareagovať Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Banskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Nové opatrenia v bystrickej detskej nemocnici: S týmto treba počítať
23
Galéria
Zdroj: DFNsP Banská Bystrica

Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica prijala preventívne opatrenia v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom. Informuje o tom na svojej facebookovej stránke. Nemocnica sa tak rozhodla chrániť pacientov aj zamestnancov.

„Ak máte podozrenie na ochorenie spôsobené koronavírusom, volajte info linku RÚVZ 0918 659 580, prípadne 155 – nechoďte do nemocnice ani k vášmu lekárovi,“ uvádza nemocnica s tým, že návštevy na všetkých klinikách sú zakázané. Ako sa píše na stránke, nemocnica neprijíma ani sprevádzajúce osoby na denné pobyty k hospitalizo­vaným deťom

„Obmedzili sme vstup do budovy, ktorý je voľný len počas pracovných dní v čase od 6:30 do 16:00, mimo tohto času len cez elektronického vrátnika,“ uvádza nemocnica a upozorňuje, že do budovy majú zakázaný vstup obchodní zástupcovia firiem, návštevy zamestnancov, donáškové služby stravy a kuriéri doručovacích spoločností.

Nemocnica tiež odstránila všetky hračky z čakární (možný zdroj prenosu vírusu) a v chodbách a čakárňach rozmiestnila dezinfekčné prostriedky. „Kladieme zvýšený dôraz na používanie ochranných osobných pomôcok pri vyšetrovaní pacientov,“ píše sa na stránke.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM