Jakub Forgács Kultúra

Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Bystrici?

Ešte s určitosťou neviete, do čoho investovať váš voľný čas v nasledujúcich dňoch? Nikde nezaškodí si špeciálne popozerať, čo sa bude diať v Banskej Bystrici. Čo u nás odporúčame zažiť tento týždeň?

Ilustračný obrázok k článku Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Bystrici?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

CIGÁNSKY OHEŇ

14. decembra 2015 o 19:00 hod., Ministry of Fun

Cigánsky oheň donesie do Banskej Bystrice temperamentný hudobný zážitok. A je sa veru na čo tešiť. Počas koncertu vystúpia Gypsymusic Alexandra Daška, Russka Roma, Marcela Molnárová a Gitanas.

ANGELS DAYS

14. – 16. decembra 2015, Námestie Š. Moyzesa – pred Barbakanom

10. sochárske sympózium Angels Days počas troch dní v priestore pred Barbakanom. V rámci podujatia bude prebiehať farebné dekorovanie drevených sôch, tvorivé dielne žiakov ZUŠ J. Cikkera aj koncert finalistu súťaže Česko Slovensko má talent.

BÍLÉ VÁNOCE LUCIE BÍLÉ

16. decembra 2015 o 19:00 hod, Športová hala Dukla na Štiavničkách

Česká popová a muzikálová speváčka a herečka Lucie Bíla sa predstaví pod Urpínom. V Športovej hale Dukla na Štiavničkách navodí divákom spolu s kapelou Petra Maláska tu pravú vianočnú atmosféru.

PREDVIANOČNÁ KNIŽNICA

16. – 17. decembra 2015, Verejná knižnica M. Kováča

V troch pobočkách zažijete celodenné komunitné stretnutie troch generácií: detí, rodičov a starých rodičov. Čaká na vás predvianočná atmosféra spojená s ukážkami vianočných zvykov a tradícií, tvorivé dielne a v rámci nich výroba vianočných vencov, svietnikov, sviečok, gulí, zdobenie perníkov, pečenie vianočných oblátok, paličkovanie, ale aj burza hračiek a predovšetkým dobrá nálada v prostredí knižnice. Najmenších návštevníkov poteší aj Mikuláš.

ARS POETICA NEOSOLIENSIS – SLOVOM FEST 2015

17. decembra 2015 o 17:00 hod., Cikkerova sieň – radnica

Počas prvých dvoch ročníkov (nultého aj prvého) sa podarilo dnes azda aj nemožné – spojiť do dvojdňového programu stovku účinkujúcich a pritiahnuť aj do hľadiska ľudí z celého Slovenska. Z lásky k slovu v tom pokračujú na treťom pokračovaní festivalu s názvom SLOVOMfest: svet hodnotný je svetom krajším.

BYSTRICKÁ HODINKA: VIANOCE

17. decembra 2015 o 18:00 hod., Šport bar

Témou druhej Bystrickej hodinky budú, ako inak, Vianoce. Dozviete sa, ako sa slávili najkrajšie sviatky roka v našom meste, aké jedlá sa podávali, ako naši predkovia stolovali, zdobili svoje domácnosti, starali sa o zvieratá, aké darčeky si rozdávali, ale aj ďalšie zaujímavé podrobnosti, o ktorých ste možno netušili.

BURZA KNÍH

19. decembra 2015 o 11:00 hod., Artforum

Zháňate originálne vianočné darčeky pre svojich blízkych? Potom by vás mohla zaujať malá vianočná burza kníh. Určite poteší všetkých, ktorí hľadajú antikvariátne „kúsky“, ale aj tých, čo chcú literatúru zo svojich knižníc posunúť „o dom ďalej“.

VIANOCE NA AMFITEÁTRI: S TEBOU MA BAVÍ SVET

19. decembra 2015 o 16:30 hod., Amfiteáter

Pár dní pred Vianocami, pri kapustnici a horúcom punči… Tak si budeme môcť vychutnať "kultovú rodinnú komédiu S tebou ma baví svet na banskobystrickom amfiteátri.

BASKETBAL: BK ŠKP 08 BANSKÁ BYSTRICA x GOOD ANGELS KOŠICE

19. decembra 2015 o 18:00 hod., Športová hala Dukla na Štiavničkách

Fandíte športu a chceli by ste si pri ňom oddýchnuť aj pasívne, fandením? Hokejisti budú mať najbližší víkend prestávku, ale stále môžete podporiť napríklad banskobystrické basketbalistky v zápase proti Good Angels Košice.

ŽIVÝ BETLEHEM

19. – 20. decembra 2015 o 16:00 hod., 17:00 hod. a 18:00 hod., Námestie SNP

Najkrajšie sviatky v roku už pomaly klopú na dvere a obyvateľom nášho mesta ich ešte viac priblíži betelehem so živými ľuďmi a zvieratkami. Pozrieť si ho budete môcť priamo na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM