Jakub Forgács Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Banskej Bystrici sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: TASR

MIKULÁŠ V BANSKEJ BYSTRICI

4. – 6. decembra 2015, Banská Bystrica

Mikuláš dorazí na Námestie SNP v Banskej Bystrici v piatok 4. decembra o 17:00. A príde vo veľkom štýle, na koči a so svojimi pomocníkmi anjelom a čertom. Nebude však jediný. Ďalší si spraví hotovú tour po mestských častiach a dočkajú sa aj deti v Sásovej-Rudlovej, kde však nebude obdarovávať iba Mikuláš. Ďalším miestom v meste, kde mladí Bystričania nebudú ukrátení o zábavu a sladké dobroty, je aj sídlisko Fončorda.

CHARITATÍVNY MIKULÁŠSKY BEH

5. decembra 2015 o 16:00 hod., Europa SC – Námestie SNP

Máte radi vianočné tradície a ešte radšej podporíte dobrú vec. V sobotu 5. decembra sa uskutoční 2. ročník charitatívneho Mikulášskeho behu. Bude unikátny tým, že všetci zúčastnení pobežia v kostýme Mikuláša.

HEX – VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015

10. decembra 2015 o 17:00 hod., Aula SZU

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov netradičné turné, na ktorom sa predstaví v úplne novej polohe! Ako posilu si totiž pozvala kapelu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Piesne v akustických aranžmánoch zahrajú HEXáci v 6-tich slovenských mestách od Bratislavy až po Spišskú Novú Ves.

PRIMÁTORSKÝ PUNČ

11. decembra 2015 o 16:00 hod., Námestie SNP

Tradičné charitatívne podujatie v rámci ktorého sa primátor Ján Nosko postaví do stánku na vianočných trhoch a bude ľuďom predávať punč. Vystúpia heligonkári z Klenovca, Ľudová hudba FS Urpín, dievčenská a chlapčenská skupina FS Urpín.

FESTIVAL SVETLA 2015: SVETLO A TIEŇ V UMENÍ A VEDE

11. – 12. decembra 2015, Banská Bystrica

Jedinečné multižánrové podujatie. V programe festivalu sú svetelné a audiovizuálne projekcie, videomappingy, laserová show, svetelné graffiti, luminografická dieľňa pre verejnosť a interaktívne hry so svetlom pre deti ale i dospelých v piatich lokalitách centrálnej zóny mesta – od Múzea SNP, cez Námestie Štefana Moysesa, Námestie SNP, až po obchodné centrum Europa SC a okraj obytnej zóny v Radvani.

VIANOČNÁ BEATLES SHOW

13. decembra 2015 o 17:00 hod., Aula SZU

Zažite pod Urpínom naživo hity, ktoré poznajú takmer všetci. Vianočná Beatles show mieri do Banskej Bystrice. Skvelý koncert „slovenských“ beatlesákov zo skupiny Backwords.

BÍLÉ VÁNOCE LUCIE BÍLÉ

16. decembra 2015 o 19:00 hod, Športová hala Dukla na Štiavničkách

Česká popová a muzikálová speváčka a herečka Lucie Bíla sa predstaví pod Urpínom. V Športovej hale Dukla na Štiavničkách navodí divákom spolu s kapelou Petra Maláska tu pravú vianočnú atmosféru.

ŽIVÝ BETLEHEM

19. – 20. decembra 2015 o 16:00 hod., 17:00 hod. a 18:00 hod., Námestie SNP

Najkrajšie sviatky v roku už pomaly klopú na dvere a obyvateľom nášho mesta ich ešte viac priblíži betelehem so živými ľuďmi a zvieratkami. Pozrieť si ho budete môcť priamo na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

BANSKOBYSTRICKÁ PLAVECKÁ 24 HODINOVKA

29. – 30. decembra 2015 od 12:00 hod. do 12:00 hod., Krytá plaváreň Štiavničky

Aj tento rok si môžete na banskobystrickej plavárni zaplávať úplne zadarmo. V meste pod Urpínom prebehne ďalší ročník obľúbenej plaveckej 24–hodinovky, ktorá sa teší hojnému záujmu Bystričanov aj ľudí z okolia.

TRADIČNÝ POLNOČNÝ OHŇOSTROJ NAD MESTOM BANSKÁ BYSTRICA

31. decembra 2015, Námestie SNP

Hoci posledné roky sa Banskobystričania polnočného ohňostroja na Silvestra nedočkali, teraz by sa to malo zmeniť. Okrem novoročného ohňostroja sa totiž obyvatelia mesta pod Urpínom môžu tešiť aj ohňostroja na prelome rokov.

Čítajte tiež:

Nový týždeň v Bystrici má čo ponúknuť: Tešte sa na mikulášske akcie a nielen to!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM