Jakub Forgács Kultúra

JEDINEČNÝ zážitok pod holým nebom: Na bystrickom amfíku bude po 5 rokoch VIANOČNÉ premietanie

Možno ide o vôbec prvé premietanie klasickej televíznej rozprávky na veľkom plátne. Na čo sa môžu tešiť návštevníci?

Ilustračný obrázok k článku JEDINEČNÝ zážitok pod holým nebom: Na bystrickom amfíku bude po 5 rokoch VIANOČNÉ premietanie
Foto: Martin Dubovský

OZ za! amfiteáter opäť pozýva na vianočné premietanie na amfiteátri Paľa Bielika v Banskej Bystrici. Po piatich rokoch tak nadväzuje na tradíciu predvianočného premietania československých rozprávok pod holým nebom pri punči a kapustnici. Informoval o tom Juraj Havlík z OZ za! amfiteáter.

Vianočná klasika

Najbližšiu nedeľu 18. decembra o 16.30 hod. sa na amfiteátri bude premietať tentokrát rozprávka Ako vytrhnúť veľrybe stoličku. „Možno ide o vôbec prvé premietanie tejto klasickej televíznej rozprávky na veľkom plátne,“ poznamenal.

“Predvianočné Pelíšky boli druhým filmom, ktorý sme premietali na znovuotvorenom amfiteátri v roku 2014. Vzhľadom na nečakanú účasť sme ďalšie roky vždy víkend pred Vianocami premietali postupne S tebou ma baví svet, Tri oriešky pre popolušku či Perinbabu, až kým nám túto tradíciu neprerušilo naprv počasie a potom pandémia. S kapustnicu a punčom a nebodaj snehom to má na amfíku však neskutočné čaro, a tak verím, že tento rok sa to konečne opäť podarí," uvádza Havlík.

Deti do 10 rokov v sprievode dospelých to majú bezplatne, vstupenky v hodnote 5 € eur bude možné zakúpiť len v hotovosti priamo na mieste pred premietaním.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM