Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji ocenili výnimočných DOBROVOĽNÍKOV: Toto sú ľudia so SRDCOM na dlani

Hodnotiaca komisia sa v tomto roku po zodpovednom preštudovaní všetkých nominácií rozhodla udeliť 13 sŕdc, ktoré sú symbolicky stvárnené autorskou soškou.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji ocenili výnimočných DOBROVOĽNÍKOV: Toto sú ľudia so SRDCOM na dlani
6
Galéria
Foto: Ivona Lichá

Oceňovanie Srdce na dlani sa po dvoch rokoch opäť nieslo v slávnostnej atmosfére a s výnimočnými dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami. „V tomto roku sme sa rozhodli ísť do kraja a podujatie zorganizovať vo Zvolene,“ hovorí Veronika Kosková z Centra dobrovoľníctva, koordinátorka Srdca na dlani pre Banskobystrický kraj. 

30 nominovaných

Zmyslom a úlohou Srdca na dlani je poďakovať, vyzdvihnúť a oceniť ľudí z celého Banskobystrického kraja, ktorých nezištné dobré skutky a inšpiratívne nápady pomáhajú druhým.

„Tento rok bolo na ocenenie v Banskobystrickom kraji prijatých celkom 30 nominácií. Naj­početnejšou kategóriou bolo Dobrovoľníctvo v oblasti ochrany ľudských práv, občiansky aktivizmus a rozvoj komunity. Sme radi, že opäť k nám prišli príbehy z celého kraja a zastúpenie mali obce a miesta ako Hnúšťa, Rimavské Brezovo, Revúca, Zvolen, Polomka, Lučenec, Nová Baňa, ale aj Banská Bystrica, či Lovčica Trubín z okresu Žiar nad Hronom,“ vysvetľu­je Silvia Cochová, riaditeľka Centra dobrovoľníctva.

Rozhodovali autority

O udelení ocenenia Srdce na dlani rozhodo­vala hodnotia­ca komisia zastúpená morálnymi a odbornými autoritami a zástupcami a zástupkyňami organizácií spolupracujúcich s Centrom dobrovoľníctva, n. o. v kraji, ako aj  oceneným dobrovoľníkom z predchádzajúceho ročníka udeľovania ocenení Srdce na dlani (2021):

  • Ingrid Palatinusová – OZ Šanca pre Dražice – Infobod Centra dobrovoľníctva n.o.
  • Ján Lunter – bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja
  • Zuzana Heinzová PhD. – členka správnej rady Centra dobrovoľníctva n.o. a akademického senátu UMB
  • Milan Lichý – bývalý viceprimátor mesta Banská Bystrica
  • art. Eva Mazancová, ArtD.- laureátka Srdca na dlani 2021

Hodnotiaca komisia sa v tomto roku po zodpovednom preštudovaní všetkých nominácií rozhodla udeliť 13 sŕdc, ktoré sú symbolicky stvárnené autorskou soškou z dielne Mgr. art. Ivety Bencovej. Zároveň komisia posunula do národného oceňovania sedem dobrovoľníckych príbehov.

Zoznam ocenených dobrovoľníkov nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Oceňovanie dobrovoľníkov Srdce na dlani 2022
6
Galéria
Foto: Ivona Lichá
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM