Jakub Forgács Správy

Je tu posledná ŠANCA vyraziť na bežky? Úpravy sa dočkajú už len niektoré trate, FOTO

Ak ste chceli víkendové dni stráviť na bežkách, prinášame vám aktuálny servis. Aká je situácia na kopcoch nad Banskou Bystricou?

Ilustračný obrázok k článku Je tu posledná ŠANCA vyraziť na bežky? Úpravy sa dočkajú už len niektoré trate, FOTO
7
Galéria

Situáciu na bežkárskych tratiach v okolí Banskej Bystrice sa v posledných dňoch značne zmenila. Môže za to počasie. „Nekonečné oteplenie má ešte vyvrcholiť počas nadchádzajúceho víkendu, ktorý má byť veterný, upršaný s teplotami 5–8 stupňov aj na horách. Až sa nechce veriť, že sezóna by mohla končiť takto skoro,“ uviedli Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), ktoré sa starajú o údržbu tratí, na sociálnej sieti.

Situácia na tratiach

Kremnické vrchy: Trate upravovali v priebehu utorka a stredy. Vtedy boli podmienky ešte fajn aj na Tajovskej zvážnici. Tá je s dosť obmedzenými podmienkami ešte zjazdná, no na prejazd ratraku to už nie je. Tenkú vrstvu ľado-snehu by pásmi rozbil a iba by sa ešte urýchlilo topenie. Takže plán je v piatok vyzbierať skaly a konáre na začiatku Králickej zvážnice. V noci na sobotu chcú upraviť aspoň trate na Skalku aj na Hostinec. Kordícku zvážnicu v piatok upravili ľudia z OZ Kordícky Hrebenák a podľa počasia ju budú upravovať aj v priebehu víkendu. Na týchto úsekoch je snehu stále dostatok, no je mokrý a pomalý.

Starohorské vrchy: Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi sú už nevhodné podmienky.

Veľká Fatra: Trať na Malom Šturci má snehu zatiaľ relatívne dostatok, no vzhľadom na predpoveď počasia a s tým spojenú takmer nulovú návštevnosť nemá podľa ZAaRESu význam aktuálne plánovať zložitý proces úpravy tejto trate. Trasa je ale pre bežkárov-turistov zjazdná.

Aktuálne fotografie zo začiatku Králickej zvážnice a štvrtkové z Malého Šturca si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Situácia na bežkárskych tratiach v okolí Bystrice
7
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM