Tlačové správy

Inteligentná domácnosť už nie je hudbou budúcnosti. Ako vám môže uľahčiť život?

Vďaka smart home môžete ušetriť peniaze a taktiež si zabezpečiť väčší komfort. Moderné technológie sa vyvíjajú závratným tempom. Kto by pred 50 rokmi tušil, že metlu nahradí robotický vysávač a v obchode nebudeme platiť hotovosťou ale mobilom?

Ilustračný obrázok k článku Inteligentná domácnosť už nie je hudbou budúcnosti. Ako vám môže uľahčiť život?
Zdroj: freepik.com

Smartfóny boli donedávna považované za jeden z najväčších technologických pokrokov, no teraz je to práve smart home – inteligentná domácnosť.

Smart home v kocke

Veríme, že väčšine mladých ľudí pojem smarthome – inteligentná domácnosť nie je cudzí. Ak patríte medzi tých, ktorí sa o moderné technológie príliš nezaujímajú, určite by ste mali vedieť, čo všetko smart home obnáša a ako vám môže pomôcť v každodennom živote. Tento výraz označuje súbor domácich spotrebičov a zariadení, ktoré je možné nezávisle ovládať na diaľku.

Vďaka automatizácii môžete prostredníctvom tabletu, mobilu alebo riadiacej jednotky ovládať osvetlenie, termostaty a podlahové kúrenie, bezpečnostné kamery, zámky, tieniacu techniku či elektrické spotrebiče. Inteligentná automatizácia sa postará o pohodlie a ušetrí vám veľa času.

Automatické zamykanie domu je v dnešnej dobe maličkosť.
Automatické zamykanie domu je v dnešnej dobe maličkosť. / Zdroj: freepik.com

Výhody inteligentnej domácnosti

Čoraz viac ľudí sa obáva rýchleho rastu cien za energie, preto sa všemožne snažia nájsť spôsoby, ako čo najviac ušetriť. Smart home zabezpečí vyššiu energetickú účinnosť, vďaka ktorej môžete ušetriť nemalé peniaze. Inteligentný termostat vám napríklad pomôže s efektívnym vykurovaním a chladením.

Je možné ho presne naprogramovať na požadovanú teplotu alebo si sám na základe vašich návykov zapamätá vaše teplotné preferencie. To isté platí aj o automatizácii osvetlenia. Niekedy sa môže stať, že zabudnete zhasnúť svetlo vo viacerých miestnostiach, no smart home to vyrieši za vás, vypne svetlá a elektrická energia nepôjde takpovediac „do luftu“.

Po inteligentnej domácnosti túži čoraz viac ľudí.
Po inteligentnej domácnosti túži čoraz viac ľudí. / Zdroj: Homesystem

S prepojením a automatizáciou viacerých zariadení vám pomôže otvorený protokol Zigbee, ktorý umožní kooperovať vychytávkam od rôznych výrobcov a vďaka nemu ich môžete flexibilne ovládať na diaľku. Medzi benefity patria nízke obstarávacie náklady, minimálna spotreba elektrickej energie a jednoduchá inštalácia.

Ak chce ušetriť, zvýšiť svoj komfort, zautomatizovať vaše bývanie a potrebujete poradiť v oblasti inteligentných technológií, obráťte sa na firmu Home System z Banskej Bystrice. Viac sa dozviete na www.homesystem.sk.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Homesystem
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM