Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Bystrickí lesníci zabodovali. V konkurencii kolegov zvíťazili v súťaži

Lesov SR Banská Bystrica sa môžu pochváliť svojimi zamestnancami. Kvality predviedli na súťaži na Štrbskom plese.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí lesníci zabodovali. V konkurencii kolegov zvíťazili v súťaži
8
Galéria
Zdroj: TASR

Absolútnym víťazom 53. ročníka Venerovského memoriálu a Majstrom lesníkom sa stal Ľubomír Machyniak z Lesov SR, š. p., Banská Bystrica. Druhý v celkom poradí skončil Lukáš Olejár zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) a tretí jeho kolega Marek Hudáček. Lesníci zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska od pondelka 20. marca dodnes súťažili na Majstrovstvách lesníkov SR v lyžovaní, ktoré sú známe aj ako Venerovský memoriál. Pretekári súťažili v behu na lyžiach, streľbe zo vzduchovky a obrovskom slalome.

„Dvojkombináciu beh na lyžiach spojený so streľbou zo vzduchovky a obrovský slalom v ženskej kategórii najrýchlejšie zvládla a Majsterkou lesníčkou Slovenska sa stala Andrea Machyniaková reprezentujúca Lesy SR, š.p., Banská Bystrica. Druhú priečku obsadila jej kolegyňa Danka Kráľová a tretie miesto si vybojovala Jana Herchlová z Mestského podniku lesov Medzev, s.r.o.,“ informovala koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAP-u Martina Petránová. Na štart Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní sa postavilo 105 lesníkov.

Muži súťažili v piatich vekových kategóriách, ženy v troch. „Zaujímavosťou je, že všetkých prvých päť miest v najmladšej mužskej vekovej kategórii, teda do 35 rokov, obsadili pretekári reprezentujúci Štátne lesy TANAP-u, ktoré boli usporiadateľmi podujatia,“ uviedla Petránová.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z veľkého zápolenia lesníkov!

Prvý ročník Venerovského memoriálu sa konal v roku 1947. Jeho základnou myšlienkou bola prezentácia práce lesníkov, ktorí v zimných podmienkach pri výkone svojho povolania v lese musia zvládať aj pohyb na lyžiach. Preteky sú pamiatkou na Dimitrija Venerovského, ktorý pracoval ako lesný inžinier v oblasti Tatier na vtedajšom riaditeľstve štátnych lesov v Liptovskom Hrádku. Zahynul počas Slovenského národného povstania pri Podsuchej nad Ružomberkom.

V OBRAZOCH: Súťaž lesníkov vyhrali pretekári z Lesov SR Banská Bystrica
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM