Jakub Forgács Iné športy

Cyklisti bystrickej Dukly zahviezdili v Kamerune. Vybojovali až 4 pódiové umiestnenia

Skvelý výsledok pretekárov Dukly Banská Bystrica. Na osemetapovej Tour du Cameroun dosiahli sa postarali o úspešný štart do novej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Cyklisti bystrickej Dukly zahviezdili v Kamerune. Vybojovali až 4 pódiové umiestnenia
4
Galéria
Zdroj: TASR

Druhým miestom slovenského cyklistu Patrika Tybora v záverečnej etape Okolo Kamerunu (Tour du Cameroun, UCI 2.2) zavŕšil tím Dukla Banská Bystrica úspešný štart do novej sezóny. Na prvých pretekoch si jeho jazdci štyrikrát vybojovali pódiové umiestnenie v etapách ako aj štvrté a piate miesto celkového poradia. Žltý dres vybojoval Nemec Nicodemus Holler, zelený ukoristil Maročan Salh Eddine Mraouni.

Na osemetapovú Tour du Cameroun odcestovala výprava slovenského tímu v zložení Patrik Tybor, Juraj Bellan, Martin Haring, Kristián Zimány a Ján Andrej Cully. Tybor v prvej a poslednej etape vybojoval druhé miesto, tretie si na konto pripísali Juraj Bellan a Martin Haring. Hoci im tentokrát len tesne v špurtoch ušli pódiové víťazstvá a vo viacerých hodnoteniach sa im ušlo štvrté miesto, oproti minulému roku prinášajú o 15 UCI bodov viac.

„Výborne si viedol najmä Patrik Tybor, ktorý preteky začínal i končil druhým miestom a zároveň si vyjazdil piatu priečku v celkovom poradí. Obrovskú bojovnosť predviedol Martin Haring, ktorý celý čas podával vyrovnaný výkon. Všetkých doslova prekvapil v predposlednej etape, keď bol vďaka úniku istú dobu dokonca virtuálne v žltom drese. Do cieľa nakoniec prišiel tretí, to ho však doslova katapultovalo na štvrté miesto celkového poradia, ktoré si udržal aj v poslednej etape. Tým sme získali až dve miesta v top 5 na dvojkovom podujatí, čo sa v posledných rokoch Dukle nepodarilo,“ citovala tlačová správa Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) slová športového riaditeľa Dukly Martina Fraňa.

„Najmä pre mladých cyklistov sú tieto preteky vysokou školou a majú tu obrovský priestor na aktivitu. Majú možnosť skúšať atakovať, naučiť sa úniky zachytávať. Oproti africkým pretekárom sú síce v nevýhode, keďže tí majú za sebou nedávny vrchol sezóny – majstrovstvá afrického kontinentu a tisíce súťažných kilometrov v nohách. Nič to nemení na fakte, že našim sa treba v aktivite na trati ešte veľa učiť,“ doplnil Fraňo.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Cyklisti bystrickej Dukly
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM