Správy

Dobré správy pre pacientky s onkologickým ochorením: V Bystrici už dostanú obvyklú starostlivosť

Mammacentrum sv. Agáty už poskytuje pacientom obvyklú starostlivosť. Stále sa však treba pripraviť na sprísnené opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pacientky s onkologickým ochorením: V Bystrici už dostanú obvyklú starostlivosť
Zdroj: TASR

Zdravotnícke zariadenie Mammacentrum sv. Agáty v Banskej Bystrici, ktoré poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientkám s onkologickým ochorením prsníka, opäť vykonáva plánované chirurgické výkony v štandardnom režime – nerakovinové nádorové ochorenia a rekonštrukčné operácie na prsníku. Rovnako preventívne prehliadky a diagnostické výkony – mamografia, sonografia, odber bioptických vzoriek. V utorok o tom informovala Jana Fedáková zo spoločnosti ProCare a Svet zdravia.

„V štandardnom režime sa vykonávajú tak, ako počas uplynulých týždňov onkochirurgické zákroky pre rakovinové ochorenie prsníka a chemoterapie. Na pracovisku stále platí zákaz návštev i vstupu do nemocnice pre sprevádzajúcu osobu pacientky. Vstup je povolený len s rúškom alebo šatkou, ktoré zakrývajú ústa a nos,“ zdôraznila Fedáková.

Pri vstupe do zariadenia zdravotníci upozorňujú pacientov na potrebu dezinfekcie rúk, pýtajú sa na zdravotný stav a v prípade podozrenia na respiračné ochorenie merajú teplotu. Ak pacienti majú podozrenie na nákazu novým koronavírusom a v tomto zariadení je ich lekár, môžu ho kontaktovať na čísle +421 48 4204 952.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM