Jakub Forgács Správy

Chodíte s deťmi na bystrické ihriská? Pozor, sprístupňujú sa postupne

Mnohí rodičia sú presvedčení, že všetky ihriská v meste sa po usmernení od hlavného hygienika už otvorili. Sú však na omyle.

Ilustračný obrázok k článku Chodíte s deťmi na bystrické ihriská? Pozor, sprístupňujú sa postupne
4
Galéria

Bystričanka Petra nám opísala príhodu, ktorú zažila na detskom ihrisku oproti škôlke na Sídlisku. Hoci si myslela, že ihriská v meste sú otvorené, presvedčila sa o opaku.

Vstup zakázaný?

„Boli sme tam dokopy asi štyri mamičky a päť detí. Ani nie za minútu k nám prišli traja pracovníci firmy ZAaRES a začali sa ohradzovať tým, že tam nemáme čo robiť, že na všetky ihriska vrámci Banskej Bystrice je zákaz vstupu,“ uviedla Petra so slovami, že ho vraj prišli opáskovať, lebo rodičia tie pásky dávajú dolu.

„V piatok sme na tom ihrisku už boli, mestskí policajti išli okolo, videli, že sme tam a pokračovali ďalej. Pokiaľ viem, v médiách je od minulého týždňa kopec článkov, ako je vstup na detské ihriská už povolený,“ hovorí Petra.

Postupné sprístupňovanie

Oslovili sme tak aj mesto, aby sme zistili, ako je to s možnosťou využívania detských ihrísk v Banskej Bystrici. „Krízový štáb mesta sa v utorok na svojom zasadnutí zaoberal aj problematikou otvárania detských ihrísk. V Banskej Bystrici sa nachádza 79 detských ihrísk, na ktorých v súčasnosti ZAaRES vykonáva potrebnú údržbu, dezinfekciu herných prvkov, premytie a prehrabanie piesku,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Verejnosti sú sprístupňované postupne aj s infoletákmi o hygienických odporúčaniach Úradu verejného zdravotníctva SR,“ dodala Marhefková.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Detské ihriská v Bystrici sú stále uzatvorené
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM