Správy

Pomôže Bystrica podnikateľom? Takýto návrh chce predložiť primátor Nosko

Prevádzkam na Námestí SNP, mimo centra, ale aj v iných verejných priestoroch v majetku mesta klesli tržby na minimum. Dočkajú sa pomoci?

Ilustračný obrázok k článku Pomôže Bystrica podnikateľom? Takýto návrh chce predložiť primátor Nosko
11
Galéria
Zdroj: TASR

V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent. Informoval o tom sám na sociálnej sieti.

„Všetci si uvedomujeme, ako toto mimoriadne obdobie skomplikovalo život v meste i podnikateľom. Prevádzkam na Námestí SNP, mimo centra, ale aj v iných verejných priestoroch v majetku mesta klesli tržby na minimum. Stretol som sa so zástupcami Cechu hostinských, aby sme spoločne diskutovali o vhodnej forme pomoci,“ konštatoval Nosko s tým, že mimoriadne zníženie platieb za terasy je jednou z nich.

„Zároveň pripravujeme ďalšiu pomoc pre subjekty pôsobiace v mestských nebytových priestoroch. Verím, že toto mimoriadne obdobie všetci spoločne zvládneme,“ dodal.

Podniky v centre Bystrice už pred pár dňami pred svojimi prevádzkami pripravili stoly a stoličky. Pozrieť si to môžete v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

FOTO: Podniky v Bystrici už pred svojimi prevádzkami pripravili stoly a stoličky
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM