Jakub Forgács Správy

Obed či káva na čerstvom vzduchu? Bystrické podniky sú na zákazníkov pripravené, FOTO

Obmedzenia, ktoré priniesol koronavírus, sa opäť zvoľnili. Aj podniky v centre Bystrice už pred svojimi prevádzkami pripravili stoly a stoličky.

Ilustračný obrázok k článku Obed či káva na čerstvom vzduchu? Bystrické podniky sú na zákazníkov pripravené, FOTO
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na dobrý vývoj so šírením nového koronavírusu na Slovensku sa od stredy spúšťajú naraz fázy 2 a 3 z plánu otvárania prevádzok. Dotklo sa to aj podnikov, ktoré zabezpečujú verejné stravovanie – povolili sa vonkajšie terasy.

My sme sa boli pozrieť na to, ako to v stredu predpoludním vyzeralo v centre Banskej Bystrice. Hoci priamo terasy sme postavené nevideli, mnohé podniky už vyložili stoly a stoličky a čakajú na zákazníkov. Chladné počasie im však veľmi nepraje.

Okolo desiatej sme vonku nevideli sedieť takmer nikoho, no všetko vyzeralo byť pripravené na príchod zákazníkov. Iba na niektorých miestach ešte stoly pomaly pribúdali a čašníčky ich dezinfikovali, keďže napriek zvoľneniu opatrení musia byť dodržané prísne pravidlá.

Okraje stolov musia byť dva metre od seba, dotykové plochy stolov sa musia dezinfikovať po každom zákazníkovi. Pri jednom stole môžu sedieť maximálne dvaja ľudia alebo rodičia s deťmi. Ich otváracie hodiny, mimo donáškovej služby, môžu byť len od 6. do 20. hodiny.

Aktuálne zábery z centra Bystrice nájdete v priloženej fotogalérii!

FOTO: Podniky v Bystrici už pred svojimi prevádzkami pripravili stoly a stoličky
11
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM