Barbara Dallosová Správy

Čo je otvorené a čo nie? Na svete je praktická MAPA pre náš región

Tiež nemáte jasno v tom, ktoré inšitúcie v okolí počas koronakrízy fungujú? Po novom všetko nájdeme v prehľadnej mape.

Ilustračný obrázok k článku Čo je otvorené a čo nie? Na svete je praktická MAPA pre náš región
Zdroj: TASR

Mesto Banská Bystrica a Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) spúšťajú novú informačnú platformu pre všetkých obyvateľov mesta pod Urpínom a celého stredoslovenského regiónu. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie BBSK Lenka Štepáneková.

Na nových mapách nájdeme informácie o dostupnosti lekární, zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, škôl, internátov či školských zariadení. Mapy vznikli dve, jedna je určená priamo obyvateľom Banskej Bystrice, druhá ukazuje celý banskobystrický región, nájdete ju TU.

Informácie sústredené na jednom mieste ľudia podľa župy ocenia najmä v procese uvoľňovania krízových opatrení, keď sa budú otváracie hodiny postupne meniť a pribúdať ďalšie otvorené služby. Nové informačné kanály okrem iného pripomínajú, ako sa správať počas koronavírusového obdobia. Zároveň sú na webe dostupné odporúčania, čo robiť a kam sa obrátiť, ak má niekto symptómy alebo podozrenie, že je nakazený.

„Keď nás oslovilo mesto Banská Bystrica, veľmi radi sme sa k tejto iniciatíve pripojili a rozšírili ju na celý kraj. Je dôležité, aby obyvatelia našli všetky dôležité informácie prehľadne a na jednom mieste,“ hovorí predseda BBSK Ján Lunter s tým, že úlohou tímu župných analytikov bola príprava dát, nastavenie procesu ich získavania a ich aktualizácia.

Oba webové portály zároveň ponúkajú odkazy na dôležité mapové aplikácie zo Slovenska a zo zahraničia venované problematike pandémie koronavírusu. Návštevník sa môže dozvedieť o tom, ako sa šíri ochorenie napr. v Taliansku či Spojených štátoch amerických.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM