Jakub Forgács Správy

Chystáte sa víkendovať na bežkách? Potešujúce INFO z tratí v okolí Bystrice, FOTO

Možností na bežkovanie je v okolí Bystrice hneď niekoľko. Ako sú upravené jednotlivé trate?

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa víkendovať na bežkách? Potešujúce INFO z tratí v okolí Bystrice, FOTO
7
Galéria

December pokračuje priaznivým zimným počasím a počas posledného sneženia pribudlo na kopcoch v okolí Banskej Bystrice 15 – 20 cm nového snehu. Na sociálnej sieti o tom v piatok informovali Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES). Zároveň spomenuli, ktoré trate sa už upravili a aké sú plány na najbližší víkend.

Kremnické vrchy: V piatok ráno sa prvýkrát v sezóne podarilo upraviť bežecký štadión na Králikoch a priľahlé trate. Na štadióne je natiahnutých viacero stôp na výučbu bežkovania. Do 12:00 hod. sa podarilo tiež upraviť trate na Skalku a na Hostinec. V piatok popoludní sa podarilo upraviť Tajovskú a Kordícku zvážnicu v Kremnických vrchoch.

Ďalšia úprava tratí tu bola plánovaná v noci na sobotu, kedy sa mali opäť upraviť trate na Skalku a Hostinec a aj Malachovská zvážnica, čo najďalej to vzhľadom na množstvo snehu pôjde.

Šachtičky: V piatok na poludnie vyrážal ratrak PARK SNOW Donovaly smerom na Šachtičky. Upraviť sa podarilo trasu Šachtičky – Donovaly bez stopy na klasiku. Skúter ZAaRESu v sobotu dopoludnia natiahne na okruhu okolo Jelenskej skaly aj stopu na klasiku.

Malý Šturec: V piatok dopoludnia bola upravená aj trasa Malý Šturec – Túfna. Tu ZAaRES informoval, že na bežkách sa po upravenej trati nedostanete až na hotel Kráľova studňa. Po šiestich km sa stopa končí a kto chce pokračovať na hotel, čaká ho ešte asi 6 km po prístupovej ceste na hotel, ktorá sa odhŕňa.

Slnečné fotografie v priloženej fotogalérii sú z pondelka zo sedla Tri kríže, ostatné z piatkovej úpravy na Malom Šturci.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bežkárov lákajú upravené trate pri Bystrici
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM