Rôzne Správy

Chýbajú vám v Bystrici tradičné trhy? Môžete však zažiť predvianočný rínok

Návštevníci si budú môcť zakúpiť napríklad produkty na vianočný stôl, drobnosti pre najmenších či ozdoby a šperky.

Ilustračný obrázok k článku Chýbajú vám v Bystrici tradičné trhy? Môžete však zažiť predvianočný rínok
Zdroj: TASR

Výrobky desiatich lokálnych remeselníkov nájdu záujemcovia na Predvianočnom rínku, ktorý od 6. do 20. decembra organizuje vo svojich priestoroch Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici. Podľa jeho PR manažérky Kristíny Hatarovej sa pre túto formu rozhodli aj z dôvodu protipandemických opatrení, pre ktoré sa zrejme neuskutočnia tradičné remeselnícke trhy v mestách.

„Drobný vianočný tovar bude tematicky rozdelený v troch expozíciách: Thurzov dom, Matejov dom a Tihányiovský kaštieľ. Návštevníci si budú môcť zakúpiť napríklad produkty na vianočný stôl, drobnosti pre najmenších či ozdoby a šperky,“ konkretizovala Hatarová s tým, že rínok bude možné navštíviť každý deň počas otváracích hodín múzea.

Ako pokračoval riaditeľ SSM Marcel Pecník, aj touto akciou by chceli prispieť k predvianočnej atmosfére. „Uvedomujeme si, že situácia na Slovensku je aj naďalej pomerne komplikovaná, čo sa týka bežného fungovania, na ktoré sme boli všetci doteraz zvyknutí. Našťastie, brány múzea sú pre našich priaznivcov a návštevníkov naďalej otvorené,“ povedal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM