Jakub Forgács Správy

Cez Bystricu prefrčí pelotón cyklistov: Na križovatkách pribudnú policajti, kde treba zvýšiť opatrnosť?

Banská Bystrica zažije preteky Okolo Slovenska. Športoví fanúšikovia si prídu na svoje. Horšie to už ale bude pre motoristov a chodcov. Pozrite, na ktorých úsekoch by ste mali byť opatrní.

Ilustračný obrázok k článku Cez Bystricu prefrčí pelotón cyklistov: Na križovatkách pribudnú policajti, kde treba zvýšiť opatrnosť?
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: TASR

Ako sme avizovali už aj na našich stránkach, tak cez Banskú Bystricu prechádza časť etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Pelotón prejde mestom a fanúšikovia sa tak môžu tešiť na špičkové športové výkony, horšou správou sú obmedzenia v meste, ktoré s týmto súvisia. Trpezlivosť motoristov, ale aj chodcov si vyžiadajú práve dnes.

Rýchlostná prémia na Námestí SNP

Na stredu, 10. júna je naplánovaná prvá etapa súťaže, ktorá bude pre Banskú Bystricu znamenať dopravné obmedzenia menšieho rozsahu. „1. etapa 59. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom v Šahách a cieľom v Telgárte (181km) privedie pelotón v stredu, 10. júna 2015 aj do Banskej Bystrice. Na Námestí SNP čaká cyklistov rýchlostná prémia,“ uviedol Milan Ozdinec, vedúci Oddelenia dopravných stavieb MsÚ

„Konvoj pretekov príde do mesta zo smeru Sliač a následne po rýchlostnej ceste R1 na Štadlerovo a Štefánikovo nábrežie odbočí do Kapitulskej ulici. Následne cez Švantnerovu ulicu a Národnú ulicu do cieľa rýchlostnej prémie v hornej časti Námestia SNP,“ pokračoval Ozdinec s tým, že ďalej trasa etapy pokračuje Hornou ulicou a Partizánskou cestou smerom na Brezno.

Výrazné obmedzenia nepredpokladajú

Ako spomenul, pelotón pretekov bude v čele a závere sprevádzaný vozidlami Policajného zboru SR a s časovým predstihom pred pelotónom bude jazdiť aj vozidlo usporiadateľa upozorňujúce účastníkov cestnej premávky na prejazd pelotónu. „V meste Banská Bystrica budú na križovatkách a dôležitých výjazdoch dozerať na bezpečnosť príslušníci štátnej a mestskej polície, ako aj traťoví komisári usporiadateľa,“ povedal.

„Príjazd do cieľa rýchlostnej prémie v km 92,1 v Banskej Bystrici sa predpokladá v závislosti od tempa etapy cca medzi 14:00 – 14:20. Keďže pôjde len o prejazd etapy mestom, organizátori nepredpokladajú výrazné dopravné obmedzenia, a ani časové zdržanie,“ informoval Ozdinec.

„Účastníkov cestnej premávky chceme poprosiť o zhovievavosť, disciplínu a dodržiavanie pokynov príslušníkov polície a organizátorov,“ dodal so slovami, že v záujme vlastnej bezpečnosti a bezpečnosti pretekárov žiadajú najmä o dodržiavanie zásady nevchádzať na trasu etapy (peši ani vozidlami), kým koncové doprovodné vozidlo neuvoľní cestné komunikácie na riadnu premávku.

Čítajte tiež:

Cez Zvolen prefrčí pelotón cyklistov: S ním súvisia viaceré dopravné obmedzenia, tu sú!

Pelotón zatarasí žiarske cesty: Pripravte sa na obmedzenia, cez tieto ulice neprejdete!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM