Jakub Forgács Správy

Bystrickí policajti majú novú služobnú miestnosť: Pozrite, kde ju nájdete a na čo bude slúžiť

Muži zákona sa pod Urpínom môžu pochváliť novinkou. Na banskobystrickom sídlisku slávnostne otvorili novú služobnú miestnosť.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí policajti majú novú služobnú miestnosť: Pozrite, kde ju nájdete a na čo bude slúžiť
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko a poslanec metského zastupiteľstva Daniel Karas za prítomnosti riaditeľky školy ZŠ Moskovská Marty Melicherovej, náčelníka mestskej polície Banská Bystrica Miroslava Bálinta a zástupcu pre výkon služby Pavla Slováka slávnostne otvorili služobnú miestnosť pre hliadky mestskej polície, ktorú pôsobia v okrskoch Fončorda, Radvaň a okolie nielen v dennej, ale aj nočnej dobe.

Táto miestnosť sa nachádza v budove ZŠ na ulici Moskovská so samostatným vstupom nad Kyjevským námestím. V čase neprítomnosti príslušníkov mestskej polície občania môžu využiť schránku pri vchodových dverách na odovzdanie svojich podnetov, nápadov či názorov.

„Hliadka mestskej polície bude počas pracovnej zmeny využívať priestory na vybavovanie prípadných podnetov a na krátke prestávky. Podobne ju bude využívať aj nočná autohliadka a skupiny operatívneho zásahu,“ dopĺňa náčelník MsP Miroslav Bálint.

„V tejto lokalite v blízkosti základnej školy boli zaznamenané viaceré prípady porušovania verejného poriadku skupinou bezdomovcov a neprispôsobivých občanov, ktorých sa boja školopovinné deti,“ uviedla hovorkyňa banskobystrickej mestskej polície Marianna Belancová so slovami, že aj takýmto krokom chce samospráva zefektívniť činnosť mestskej polície a akcieschopnosť smerom k občanovi.

Foto: Mestská polícia Banská Bystrica

Nová služobná miestnosť mestských policajtov v OBRAZOCH
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM