Jakub Forgács Správy

Bystričania, s týmto radšej počítajte: V Sásovej bude prerušená dodávka zemného plynu

Už onedlho dôjde k prepoju nového plynovodu a následnému napusteniu zemného plynu do nového plynovodu a prípojok k bytovým domom. Treba tak rátať aj s týmto...

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, s týmto radšej počítajte: V Sásovej bude prerušená dodávka zemného plynu
Zdroj: TASR

Vo štvrtok bola ukončená montáž STL plynovodov a prípojok v 2. etape výstavby. Na ofociálnom webe mesta o tom informoval o tom Milan Macurák, projektový manažér realizácie investícií spoločnosti SPP – distribúcia.

„V piatok, 14. augusta 2020 sa uskutoční natlakovanie rekonštruovaného úseku vzduchom, a pripraví sa tiež technická dokumentácia na 1. úradnú tlakovú skúšku, ktorá bude vykonaná TI SR Banská Bystrica v pondelok, 17. augusta 2020 v termíne od 8:00 do 9:00,“ pokračoval Macurák.

Ako uviedol, v prípade kladného vykonania 1. ÚTS v tomto termíne (17. 8. 2020) v čase od 9:00 do 12:00 dôjde k prepoju nového plynovodu a následnému napusteniu zemného plynu do nového plynovodu a prípojok k bytovým domom v sásovej na Karpatskej ulici 1 a 2,na Javorníckej ulici 2 a 1 – 9 či kotolni STEFE na Karpatskej ulici 2.

„Oznamy o týchto prácach sú vyvesené v každom vchode dotknutých bytových domov. Po napustení zemného plynu do rekonštruovaného úseku je nutné vykonať odvzdušnenie plynovodnej sústavy cez regulátory zemného plynu na jednotlivých prípojkách pre bytové domy,“ dodala Macurák s tým, že zahájenie aj ukončenie odvzdušnenia bude oznámené telefonicky na tiesňovej linke 150.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM