Jakub Forgács Kultúra

Bystrica zažije FAŠIANGOVÉ zábavy, veselice aj koncerty: Vybrali sme TOP akcie týždňa

Hľadáte si program na najbližšie dni? Na svoje si opäť prídu malí aj veľkí Bystričania. Na čo sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažije FAŠIANGOVÉ zábavy, veselice aj koncerty: Vybrali sme TOP akcie týždňa
Zdroj: TASR

Fašiangová tancovačka

6. februára o 17.00 hod., Komunitné centrum Sásová

Vítaný je vstup v maskách. Chýbať nebude súťaž pre deti o najlepšiu masku a tešiť sa môžete aj na tanečné workshopy Shuffle dance, Cuntry ruže a Rozvoj pamäti tancom. Občerstvenie bude zabezpečené, vstup je voľný.

Mučeník

5. februára o 18.30 hod., Divadlo Akadémie umení

Hra bola prvýkrát uvedená v roku 2012 a skúma témy súvisiace s náboženským fanatizmom, identitou a vplyvom fundamentalizmu na jednotlivcov a na spoločnosť. Ako ďaleko dokáže zájsť náboženský fanatizmus? Pri pätnásťročnom Benjamínovi vidíme, aká zhubná je jeho túžba po moci, ktorou začína ovplyvňovať každodenný život sebe, ale aj svojmu okoliu. Ale je to túžba po moci, alebo Benjaminová neistota?

NORMA

5. februára o 19.00 hod., Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Inscenácia v réžii Moniky Kováčovej o normách okolo nás i v nás.

Sojka

6. februára o 17.00 hod., Divadlo Akadémie umení

Všetky naše trápenia sa snažíme skryť za vtip. Ale dokážeme to? Zábavná monodráma, ktorá odráža trpký život na východe. Po smiechu býva plač..

Ťapákovci

6. februára o 19.00 hod., Robotnícky dom

Svojim lenivým, ľahostajným a nezmyselným spôsobom myslenia a konania nám Ťapákovci ukazujú, že za vyše sto rokov sa toho vlastne až tak veľa nezmenilo. Naša spoločnosť síce technologicky postupuje míľovými krokmi vpred, ale pohľad na svet, prístup k riešeniu životne dôležitých problémov a vzorce ľudského správania zostávajú v mnohom stále rovnaké.

Horúca sprcha

7. februára o 18.00 hod., Aula SZU

On je architekt. Ona je terapeutka. Alebo skôr televízna hviezda TV-šou, ktorej vzácne psychologické rady zachránili už nejedno manželstvo. Ale ich vlastné manželstvo je práve v troskách.

Hry pre dospelých

7. februára o 18.30 hod., Divadlo Akadémie umení

Súčasný poľský dramatik Paweł Demirski v jednotlivých čriepkoch analyzuje komplexy, predsudky a tabu spojené s vnímaním sexuality a rodu. Vtipne a brutálne zároveň. Životy jednotlivcov sledujeme na pozadí pokrivených naratívov z prostredia politiky, náboženstva, vzdelávacieho systému a show-biznisu.

Prednáška k výstave LEPIDOMÁNIA

8. februára o 17.00 hod., Tihányiovský kaštieľ

Prednáška autora výstavy Lepidománia Tomáša Kizeka o súčasnom stave poznania fauny motýľov ako aj o problémoch a riešeniach pri ich ochrane.

Helverova noc

8. februára o 17.00 hod., Divadlo akadémie umení

Helverova noc od Ingmara Villquista ukazuje ako môže silnejúce násilie a militarizmus postihnúť nielen spoločnosť, ale aj to, ako môže preniknúť do osobnejších oblastí bližšie k domovu. Zobrazuje víziu ľudského správania, keď už nie je kam utiecť.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM