Jakub Forgács Správy

Bystrica reaguje na situáciu v centre: Mestská polícia vykoná opakovanú kontrolu

Mesto upozorňuje, že netreba zabúdať na to, že počet nakazených sa stále zvyšuje. Ako uviedla hovorkyňa, len zodpovedný prístup môže pomôcť k zlepšeniu situácie.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica reaguje na situáciu v centre: Mestská polícia vykoná opakovanú kontrolu
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku pandémie koronavírusu mesto vyzýva obyvateľov k zodpovednému správaniu a dodržiavaniu všetkých potrebných nariadení. V posledných dňoch ich však napriek tomu vídať vo väčších skupinách v centre mesta, často bez rúšok.

Zodpovedný prístup

„Uvedomujeme si, že ľudia sa po dlhej dobe potrebujú socializovať a stretávať so svojimi známymi. Netreba však zabúdať aj na to, že počet nakazených sa stále zvyšuje a len zodpovedný prístup môže pomôcť k zlepšeniu situácie,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Mestská polícia úzko spolupracuje s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ), ktorý je oprávnený v daných veciach konať. Príslušníci MsP postupujú RÚVZ na riešenie viaceré podnety porušovania platných nariadení zo strany prevádzok, ktoré sa nachádzajú nielen na Námestí SNP, ale aj v iných častiach mesta,“ vysvetlila Marhefková postup.

Ďalšie kontroly

„Dnes bude zo strany MsP vykonaná opätovná kontrola, zdokumentuje sa stav a všetci majitelia prevádzok budú znova vyzvaní k prísnemu dodržiavaniu všetkých opatrení,“ hovorí.

Ako dodala Marhefková, v prípade, že sa situácia bude opakovať, budú iniciovať spoločnú kontrolu s RÚVZ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Takto vyzerá pandémia? Ľudia v centre Bystrice popíjajú na kope
3
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM