Správy Samospráva

Boj Bystrice o zisk titulu Mesto kultúry pokračuje: Ako dopadlo stretnutie s verejnosťou?

Banská Bystrica postúpila do druhého kola v rámci kandidatúry na titul Mesto kultúry 2022. Teraz robí všetko pre to, aby ho získala.

Ilustračný obrázok k článku Boj Bystrice o zisk titulu Mesto kultúry pokračuje: Ako dopadlo stretnutie s verejnosťou?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Verejnej prezentácie projektu Mesto kultúry v rámci kandidatúry Banskej Bystrice na titul Mesto kultúry 2022 sa zúčastnili členovia kultúrnych organizácii, inštitúcií a aj obyvatelia. Po prezentácii v banskobystrickom Robotníckom dome to povedal člen programovej rady projektu Slavo Sochor.

Desiatky ľudí

Ako ďalej uviedol, spolu to bolo približne 50 ľudí. „Predstavili sme im ideový zámer mesta kultúry. Všetci pracovali v tematických skupinách a v niekoľkých blokoch potom diskutovali. Aj vďaka podnetom, ktoré sme zaznamenali, budeme vedieť posunúť projekt ďalej,“ poznamenal s tým, že po verejnej prezentácii mesto vie, čo verejnosť od zámeru čaká. „Snažili sme sa zistiť, čo ľudia od projektu očakávajú a rozšírili sme ho aj o ich nápady, či ďalšie informácie,“ pripomenul.

Podľa neho ešte nie je známe, či budú aj ďalšie verejné prezentácie v rámci kandidatúry Banskej Bystrice na titul Mesto kultúry 2022. „Výstupom z tejto bude webová prezentácia kandidatúry, vznikne o niekoľko týždňov. Budeme s ľuďmi komunikovať cez sociálne siete. Ak to dovolia podmienky, bude ďalšia akcia, aby sa verejnosť mohla opäť zapojiť,“ zdôraznil. „Boli sme zvedaví, ako sa zhodneme s verejnou mienkou. Na diskusii sa potvrdilo, že to, čo je dôležité, je spájať kultúrne organizácie v Banskej Bystrici a aj ľudí, ktorí fungujú v kultúre, viac o nej komunikovať či iniciovať viac stretnutí s obyvateľmi," spomenul.

Ďalšie aktuálne správy

Stratégia do roku 2030

„Verím, že prezentácia, a následná diskusia prinesú veľa ďalších podnetných návrhov a skvelých myšlienok. Som presvedčený, že aj vďaka tomu sa nám podarí vytvoriť stratégiu rozvoja kultúry do roku 2030. V neposlednom rade si želám, aby nám tento kvalitný projekt priniesol úspech, nech môžeme v budúcom roku niesť názov: Banská Bystrica – Mesto kultúry 2022,“ uviedol primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko.

Mesto Banská Bystrica postúpilo do druhého kola v rámci kandidatúry na titul Mesto kultúry 2022, robí všetko pre to, aby ho získalo. Robotnícky dom je tak v poslednom období miestom stretnutí ľudí, zapojených do tohto projektu. Na spoločných stretnutiach sa schádzajú členovia programovej rady, koordinátori projektu i zamestnanci magistrátu z odboru sociálnych vecí, oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev, oddelenia kultúry, oddelenia územného plánovania a architekta mesta, ekonomického odboru či oddelenia cestovného ruchu a komunikácie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM