Jakub Forgács Rôzne Správy

Animátorka Ivka v lete nelení: Robiť radosť druhým je to najkrajšie, FOTO

Ak ste v lete zavítali do aquaprku či hotela, možno ste tiež narazili na animátorov. Patrí medzi nich aj Ivana Kaššayová. Akým testom musela prejsť a čo je podľa nej na práci animátora najťažšie?

Ilustračný obrázok k článku Animátorka Ivka v lete nelení: Robiť radosť druhým je to najkrajšie, FOTO
17
Galéria
Foto: Cristian Nino Benito

Mnohí mladí sa cez leto zabávajú a užívajú si voľné dni. Bytričanka Ivana Kaššayová (17) však počas prázdnin rozhodne nelení. Mladá gymnazistka je animátorkou v agentúre Stageman Slovakia. O svojej brigáde nám viac prezradila v rozhovore…

Ako si sa vôbec dostala k animovaniu?

Hľadala som si brigádu na leto a jeden kamarát mi odporučil prácu animátorky. Najskôr som si myslela, že to nie je pre mňa, že neviem vystupovať pred ľuďmi, zabaviť deti aj dospelých, no on mi povedal, nech to skúsim.

Kým ťa prijali, musela si prejsť aj nejakým testom?

Čakalo ma päť netradičných úloh, ktoré som musela stihnúť za päť minút. Mala som napríklad tancovať na ulici, zakričať tam čo najhlasnejšie „Slovensko!“, zistiť počet hosťovských izieb v budove a v dvoch predajniach zistiť meno predavačky a ceny najlacnejších a najradrahšch tovarov. Po prijatí som absolvovala aj víkendové školenie, kde som sa naučila choreografie, ale aj to, ako pracovať s ľuďmi.

Mnohí ľudia možno nevedia, čo všekto má animátor na starosti…

Stará sa o zábavu od detí až po dospelých a robí im program na celý deň. Samozrejme, líši sa to napríklad aj od toho, či ide o animovanie v hoteli alebo v aquaparku, kde je iný program. V aquaparku robíme aquagymy, kde tancujeme s ľuďmi v bazéne, máme minidisco pre deti, púšťame pesničky na želanie, chodíme v maskotovi, fotíme sa s ľuďmi a vymýšľame rôzne súťaže pre deti aj dospelých.

Čo je na práci animátora najťažšie?

Byť pozitívny, usmievať sa a rozdávať dobrú energiu celý deň a každému, koho stretnem, aj keď sa na to možno v tej chvíli necítim.

Vedia ľudia vašu prácu aj nejako oceniť?

Áno, často nás prídu pochváliť, píšu nám odkazy, v ktorých ďakujú animátorom. To nás vždy veľmi poteší.

Je to aj jeden z dôvodov, prečo máš túto prácu rada?

Určite, robiť radosť druhým je to najkrajšie.

Práca s ľuďmi nemusí byť vždy jednoduchá. Máš aj nejakú zlú skúsenosť?

Nájdu sa aj ľudia, ktorým sa nepáči, čo robíme. Nepáči sa im hudba, ktorú púšťame a pod. Neulahodíte každému, ale tak je to asi pri všetkom.

Kde všade si už toto leto animovala a kam sa ešte chystáš?

Niekoľkokrát som animovala v aquaparku v Kováčovej a dlhší čas som strávila v aquaparku v Dolnej Strehovej, kam sa chystám ešte aj v auguste. Potom by som si rada vyskúšala aj animovanie v nejakom hoteli.

Väčšiu časť leta teda brigáduješ. Ako najradšej tráviš voľný čas?

Keďže voľných chvíľ je menej a doma trávim málo času, snažím sa byť s kamarátmi, s rodinou. Rada aj športujem a cestujem.

Zábery mladej animátorky v akcii si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Animátorka Ivana Kaššayová cez leto nelení
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM