Hokej

Zvolen ovládol pohronské derby: Bystrický tréner sa posťažoval na rozhodcov, HLASY a FOTO

Hokejisti Zvolena zvíťazili v pohronskom derby 17. kola Tipos extraligy nad Banskou Bystricou 6:3 a potvrdili tak na svojom ľade bilanciu bez jedinej prehry.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen ovládol pohronské derby: Bystrický tréner sa posťažoval na rozhodcov, HLASY a FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Domáci išli do vedenia v jedenástej minúte po strele Jedličku z otočky a pravého kruhu. Na tento zásah odpovedali hostia o 33 sekúnd neskôr, keď sa ujal teč Gabora pred bránkou. Na prestávku išli napokon spokojnejší „bryndziari“, pretože v pätnástej minúte z pravého kruhu poslal puk pod hornú žŕdku Messner a v sedemnástej zvýšil na 3:1 rovnako z pravého kruhu presnou strelou k žrdi Kašlík.

Tento hokejista duel nedohral, keďže s vykĺbeným ramenom musel po súboji v druhej tretine odísť z ľadu. To už v bystrickej bránke chytal Belányi a jeho spoluhráči ho potešili. Najprv kontaktným gólom Výhonský, presadil sa z dorážky, a na 3:3 vyrovnal voľný Urbánek z pravého kruhu do odkrytej svätyne Patersona.

V tretej tretine Zvolen využil druhú presilovku po sebe, vedenie 4:3 zariadil opäť strelou z pravého kruhu Huntebrinker a o 27 sekúnd zvýšil na 5:3 spoza kruhu Bondra. Duel ešte oživila bitka Sládka s Kabáčom, keď obaja duel nedohrali. Výsledok potom prikrášlil po peknej individuálnej akcii Šiška. Zvolen je tretí, Bystrica desiata.

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápasu 17. kola extraligy HKM Zvolen - HC 05 Banská Bystrica
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM