Správy

Župan Lunter neváhal a využil NOVINKU: Predviedol sa v obleku a s pálkou v ruke, FOTO

Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory.

Ilustračný obrázok k článku Župan Lunter neváhal a využil NOVINKU: Predviedol sa v obleku a s pálkou v ruke, FOTO
5
Galéria
Zdroj: BBSK

Centrum voľného času (CVČ) Junior v Banskej Bystrici, ktoré vyše 70 rokov podporuje osobnostný rozvoj a voľnočasové aktivity mladých v kraji, otvorilo vo štvrtok nové priestory. Do ich rekonštrukcie a vybavenia investoval zriaďovateľ Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zhruba 187-tisíc eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu BBSK Lenka Štepáneková.

Na šport, čítanie aj workshopy

Nové priestory Moderného centra mládeže majú vyše 350 metrov štvorcových a sú v blízkosti podchodu medzi obchodnou akadémiou a gymnáziom na Tajovského ulici č. 25. Pre mladých ich po prvý raz otvoria 20. februára.

„K dispozícii majú priestory klubovne, kde sa v moderne vybavenom a bezpečnom prostredí môžu stretávať s kamarátmi a nadväzovať nové priateľstvá. Nájdu tu športové vyžitie, dostupné aj v nepriaznivom počasí, zábavu v podobe hier či kníh a veľká seminárna miestnosť im umožní navštevovať zaujímavé workshopy a prednášky,“ konštatoval predseda BBSK Ondrej Lunter.

„Nájdu tu kalčeto, biliard, play-station i športovú miestnosť, sami si vyberú aktivity. V spolupráci s knižnicou Mikuláša Kováča máme množstvo knižných titulov, ktoré si tam môžu čítať alebo vziať domov. Je to priestor, ktorý venujeme mladým a chceme, aby si ho sami dotvorili. Všetky ich návrhy a nápady sú vítané,“ doplnila Jarmila Lipková, riaditeľka CVČ Junior, ktoré je známe aj za hranicami Slovenska.

Jedna z priorít

Ako Lunter zdôraznil, rozvoj mladých ľudí je jednou z najväčších krajských priorít. V každom okrese BBSK už dnes fungujú regionálne centrá kariéry, ktoré mapujú potreby trhu práce a prepájajú základné, stredné školy a zamestnávateľov. Okrem toho má kraj sedem funkčných centier práce s mládežou SPACE, kde nájdu mladí zázemie pre svoj rozvoj.

„Také centrum je aj v Banskej Bystrici a som rád, že nové priestory rozšíria ponuku pre nich priamo v krajskom meste. Projekt zapadá do našej krajskej koncepcie nakladania s nevyužívaným majetkom,“ dodal šéf BBSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Moderné centrum mládeže v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM