Jakub Forgács Samospráva

Župan a poslanci zverejnili majetkové pomery: K akému vlastníctvu sa priznali Kotleba či Konárik?

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zverejnil na svojich stránkach majetkové priznania poslancov za rok 2013. Iba niektorí z nich však zverejnili svoje celkové príjmy. Pozrite, čo všetko priznali.

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba pracoval v roku 2013 aj ako prevádzkar v banskobystrickom podniku. Priznal príjmy z výkonu verejného funkcionára vo výške 1 217,75 eur a príjem z iných zamestnaní 244,62 eur. Patrí mu tiež podiel (48/180) na pozemku v Krásnohorskom Podhradí.

Okres zastupuje osem poslancov

Jakub Gajdošík okrem práce v zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja vykonával v roku 2013 aj funkciu manažéra spoločnosti a podnikal ako spoločník v dvoch firmách. Okrem toho pôsobil ako mestský poslanec v Banskej Bystrici, člen predstavenstva jednej firmy a člen dozornej rady. Priznal vlastníctvo bytu, garáže a pozemku. Okrem toho vlastnil aj obchodný podiel a hypotekárny úver.

V zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja poslancuje aj Ján Šabo. Ten priznal, že v uplynulom roku pracoval aj ako konateľ spoločnosti a pôsobil ako poslanec v mestskom zastupiteľstve Banskej Bystrice. Bol tiež členom predstavenstva v jednom podniku a v ďalšom člen dozornej rady. Z výkonu verejného funkcionára priznal príjem 3 130,03 eur a ďalších 38 887,59 zarobil výkonom iných funkcií alebo zamestnaní. V priznaní uviedol aj polovičný podiel bytu v Banskej Bystrici, polovičný podiel pozemku na Starých Horách a záhrady v Banskej Bystrici.

Ján Šulaj okrem funkcie poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja vykonával aj funkcie lekára a námestníka v nemocnici. V roku 2013 priznal príjem z iných funkcií alebo zamestnaní vo výške 38 766,06 eur. Z nehnuteľného majetku vlastnil polovičný podiel v byte, na zdedenom dome a záhrade, ďalšej záhrade a tiež na stavbe domu. Okrem toho priznal polovičný podiel na zariadení bytu, autá Mitsubishi a Hyundai a vklady v bankách.

Krajský poslanec Karol Konárik v roku 2013 pôsobil aj ako konateľ jednej spoločnosti. Priznal vlastníctvo rodinného domu a parcely.

Ladislav Topoľský bol v roku 2013 nielen poslancom za kraj, ale aj v banskobystrickom mestskom zastupiteľstve. Okrem toho bol členom predstavenstva v mestskom podniku a člennom jednej dozornej rady v ďalšej spoločnosti. Z výkonu funkcie verejného funkcionára priznal príjem 20 904,20 eur. Z iných funkcií alebo činností zarobil 10 542,69 eur. Vlastnil tiež byt a garáž v Banskej Bystrici.

Odchádzajúci banskobystrický primátor Peter Gogola priznal, že okrem funkcie krajského poslanca pracoval aj ako hovorca štátneho podniku. Pôsobil tiež ako člen dozornej rady v jednej spoločnosti a prezident občianskeho združenia. Z výkonu verejného funkcionára priznal príjem 178,40 eur a z iných funkcií alebo zamestnaní 45 691,74 eur. Uviedol tiež, že vlastnil polovičný podiel štvorizbového bytu v Banskej Bystrici. Z hnuteľného majetku mu patril polovičný podiel osobného auta Toyota a polovičný podiel na cca 10 000 eur na účtoch v banke.

Krajská poslankyňa Ľubica Laššákova pracovala v roku 2013 ako prednostka Okresného úradu v Banskej Bystrici, ale aj ako poslankyňa mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici. Okrem toho bola aj členkou v jednom mestskom podniku. Priznala tiež polovičný podiel pozemku na Králikoch a polovičný podiel na osobnom aute. Patril jej tiež polovičný podiel z 10 000 eur v banke.

Ľubomír Motyčka sa venoval nielen práci poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja, ale v minulom roku bol aj konateľom časopisu. Pôsobil však tiež ako člen komisie Cestovného ruchu mesta Banská Bystrica a člen dozornej rady v mestskom podniku. Priznal chatu a polovičné podiely na niekoľkých pozemkoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM