Jakub Forgács Basketbal

Zmeny v kádri bystrických basketbalistov: Tím posilní dvojica hráčov zo zámoria, kto v ňom končí?

V tíme ŠKP Banská Bystrica nastali zmeny! Mužstvo, ktoré sa po 29. kole extraligy drží v tabuľke na 6. priečke, získalo nové posily z USA. Príde však aj o jedného hráča.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v kádri bystrických basketbalistov: Tím posilní dvojica hráčov zo zámoria, kto v ňom končí?
Zdroj: TASR

Ako informovala klubová stránka, po vybavení administratívnych formalít sa do zostavy družstva mužov ŠKP Banská Bystrica zaradia dvaja noví americkí hráči. Tým prvým je pivot Gary James Hamilton (29), ktorý so svojimi 208 cm prichádza z uruguajského klubu Cader Montevideo. Má skúsenosti z Nemecka aj Japonska, pričom v minulej sezóne pôsobil v tíme Defensor Sporting Club Montevideo.

195 – centimetrový krídelník Dwight Lorenzo Tolbert (27) prestupuje z luxemburského klubu BBC Résidence Walferdange, s ktorým mal krátkodobý kontrakt. V minulej sezóne pôsobil v tíme Korikobrat Lapua v najvyššej fínskej súťaži – Korisliige.

V rámci uvedených zmien sa súčasne skončilo pôsobenie Ivicu Cvitanovića. Ten sa v dvanástich súbojoch za „policajtov“ ani raz nedostal cez päťbodovú hranicu a nemohol tak naplniť očakávania ambiciózneho vedenia klubu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM