Jakub Forgács Rôzne

Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Bystrici

Zima čoskoro môže udrieť aj v našom meste a pre cestárov sa začne náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Banskej Bystrici pripravené na odhŕňanie snehu z ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Bystrici
Zdroj: TASR

„Mesto Banská Bystrica zabezpečuje zimnú údržbu v zmysle operačného plánu zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov na 165 km komunikácií, 50 000 m² parkovacích plôch a 117 000 m² chodníkov,“ informovala hovorkyňa primátora Martina Kanisová. Ako doplnila, zimnú údržbu mesto nezabezpečuje na všetkých chodníkoch, nakoľko v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Banská Bystrica č.5/2014 o čistenie chodníkov priľahlých k nehnuteľnostiam sa starajú vlastníci, resp. užívatelia týchto nehnuteľností.

„Nakoľko nemá Banská Bystrica schválený rozpočet na rok 2015, nie je možné vyčísliť presnú sumu, ktorá je vyčlenená na zimnú údržbu,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že údržba miestnych komunikácií v našom meste za obdobie zimy 2013/2014 stála 491 211,47 eur.

Na zimnú údržbu miestnych komunikácií na území mesta je podľa Kanisovej pripravených 18 mechanizmov. „V súčasnej dobe je tiež pripravených cca 800 ton posypovej soli a 300 ton inertného materiálu. Počas zimnej údržby budú posypové materiály dopĺňané podľa potreby. Pre výkon zimnej údržby peších komunikácií je pripravených celkom 10 kusov mechanizmov a 18 osôb pre ručné zametanie,“ povedala hovorkyňa a ako dodala, v súčasnej dobe je na sklade pripravených cca 50 ton posypovej soli a cca 11 ton inertného materiálu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM