Jakub Forgács Krimi

Ženy na tieto nákupy v Bystrici nezabudnú: Zlodeji ich obrali o peniaze, dráma na parkovisku!

Drzosť zlodej nepozná hraníc a obzvlášť v predvianočnom období. Svoje by o tom vedeli rozprávať aj tri ženy, ktoré v posledných dňoch v Banskej Bystrici čelili práve nim.

Ilustračný obrázok k článku Ženy na tieto nákupy v Bystrici nezabudnú: Zlodeji ich obrali o peniaze, dráma na parkovisku!
Zdroj: TASR

Nastalo predvianočné obdobie a treba si dať pozor na dlhoprstých. V poslednom období polícia v Banskobystrickom kraji eviduje už 10 prípadov, kedy úradovali „vreckoví zlodeji“. Neobišli ani Banskú Bystricu, kde sa odohrali hneď tri krádeže.

Prišli o desiatky eur

K prvej krádeži došlo ešte koncom novembra. „V Banskej Bystrici 26. novembra v obchodnom dome na ulici 29. augusta, žene (76) počas nakupovania z kabelky ukradli peňaženku. Spôsobili jej škodu 220 eur,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ďalší prípad sa odohral iba nedávno, v sobotu. „V Banskej Bystrici 5. decembra páchateľ okradol v obchodnom dome na Troskách ženu (30), Z kabelky, ktorú mala prevesenú cez plece jej ukradol peňaženku, čím jej spôsobil škodu 47 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

Boj o kabelku

Polícia však mala do činenia aj s oveľa rušnejším a dramatickejším prípadom. „V Banskej Bystrici 3. decembra na parkovisku pred obchodným domom na ulici Námestie Ľudovíta Štúra zlodejka využila nepozornosť ženy (63), ktorá si zo svojho nákupného vozíka vykladala tovar do kufra svojho auta, pričom v nákupnom vozíku, ktorý mala bezprostredne pri sebe, mala položenú v priestore pre uloženie dieťaťa svoju kabelku,“ uviedla ďalej Faltániová.

Podľa slov hovorkyne jej páchateľka kabelku ukradla a následne chcela nasadnúť do svojho auta Mercedes-Benz a chcela z miesta ujsť. „Poškodená dobehla uvedené vozidlo a zabránila zatvoreniu dverí na strane vodiča. Následne, ako si páchateľka sadla do auta na sedadlo vodiča, poškodená sa vrhla do priestorov vozidla a hľadala svoju kabelku, pričom ju páchateľka nohami tlačila smerom von, ale aj napriek tomu sa poškodenej podarilo vziať si svoju kabelku,“ povedala Faltániová s tým, že následne páchateľka na aute ušla.

Hovorkyňa ďalej dodala, že žena po prezretí kabelky zistila, že jej chýba peňaženka, čím jej vznikla škoda viac ako 519 eur. „Po zlodejke začala pátrať polícia a krátko po spáchaní skutku ju zadržali na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici. Počas jazdy autom vyhodila von ďalšiu kabelku, ktorá patrila žene (76) a ktorú okradla v obchodnom dome na ulici Zvolenská cesta krátko pred tým, ako úradovala na ulici Námestí Ľudovíta Štúra,“ pokračovala Faltániová, ktorá dodala, že tejto poškodenej vznikla škoda viac ako 40 eur.

„Páchateľke bola obmedzená osobná sloboda, po vykonaní procesných úkonov ju umiestnili do policajnej cely a poverený príslušník spracoval návrh na jej vzatie do väzby.Z dvoch prečinov krádeže polícia obvinila dôchodkyňu (71) z Lučenca, ktorú v nedeľu sudca okresného súdu odsúdil v super rýchlom konaní s uložením podmienečného trestu (dva mesiace na jeden rok),“ dodala Faltániová so slovami, že odsúdená dôchodkyňa už bola v minulosti osemkrát súdne trestaná, z toho štyrikrát v zahraničí, prevažne išlo o majetkovú trestnú činnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM