Jakub Forgács Správy

Ženy, ktoré pomáhajú liečiť Bystričanov: Štvorici sestier sa ušlo OCENENIE

Za nenahraditeľnú starostlivosť o všetkých pacientov ocenili štyri sestry z Rooseveltovej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Ženy, ktoré pomáhajú liečiť Bystričanov: Štvorici sestier sa ušlo OCENENIE
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica v spolupráci s ďalšími zdravotníckymi zariadeniami v Banskej Bystrici každoročne organizuje odbornú konferenciu Naše sestry – naša budúcnosť pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. V rámci konferencie sú nominované a oceňované sestry z každého zdravotnícke zariadenia za ich nenahraditeľnú starostlivosť o všetkých pacientov. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti.

Ocenené sestry

Alena Kostúrová pracuje v zdravotníctve už od roku 1983. Jej „domovským pracoviskom“ sa stala chirurgická klinika, kde posledných 20 rokov pôsobí ako vedúca sestra. „Je jednou z pár desiatok národných metodikov pre DRG klasifikačný systém. Vysoká odbornosť, profesionalita, samostatnosť, zvládanie krízových situácií, priamosť, úprimnosť a ochota pomáhať svojim kolegom i pacientom sú jej charakteristikou,“ píše nemocnica.

Mária Kreutzová pracuje v zdravotníctve už okrúhlych 50 rokov. „Aktuálne u nás pracuje na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny. Je nápomocná, láskavá a dobrosrdečná, rozdáva okolo seba radosť a pozitívnu životnú energiu,“ uviedla.

Anna Krnáčová je zdravotnou sestrou už 43 rokov. „U nás pracuje už od roku 2008 na Klinike úrazovej chirurgie SZU. Na traumatologickom pracovisku plnom bolesti, rán a vyhrotených situácií je práve ona pohotovou a promptnou sestrou. Vždy je zárukou šikovnosti, zručnosti a trpezlivého prístupu,“ spomína nemocnica.

Emília Lehotská sa stará o psychiatrických pacientov takmer 38 rokov. Na Psychiatrickú kliniku nastúpila rovno po maturite. Podľa slov nemocnice je všestrannou sestrou, ktorá si aktívne osvojovaní nové metodiky a techniky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM