Jakub Forgács Správy

Žena, ktorá naučila plávať 40 000 Bystričanov: Krásna práca pani Alžbety neostala bez povšimnutia!

Dočkala sa nevídanej pocty! Za svoje zásluhy pri výučbe plávania si pani Alžbeta Pažáková vyslúžila nielen cenu za najlepšieho športovca mesta v kategórii tréneri - funkcionári. Odteraz si už na plaváreň nemusí brať ani cent.

Ilustračný obrázok k článku Žena, ktorá naučila plávať 40 000 Bystričanov: Krásna práca pani Alžbety neostala bez povšimnutia!
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystričanka Alžbeta Pažáková dostala symbolickú vstupenku, ktorá ju oprávňuje k neobmedzenému počtu vstupov na mestskú plaváreň v Banskej Bystrici. Pažáková naučila plávať viac ako 40 000 Bansko­bystričanov a aj preto koncom februára, pri príležitosti životného jubilea, získala cenu za najlepšieho športovca mesta v kategórii tréneri – funkcionári. Voľná vstupenka je bonus k tomuto oceneniu a dnes jej ju odovzdali primátor Ján Nosko a konateľ Bytového podniku mesta Ján Šabo.

„Pani Pažáková je akýmsi symbolom našej plavárne. Poznajú ju Banskobystričania všetkých vekových kategórií. Naučila plávať tisícky detí a patrí k najdlhšie aktívnym otužilcom v našom meste. V jej prípade zároveň platí, že práca je aj jej veľkou záľubou,“ uviedol Nosko.

Alžbeta Pažáková v roku 1999 v spolupráci s mestom Banská Bystrica založila projekt výučby plávania detí. Na plaveckých kurzoch pod jej odborným dohľadom sa ročne zúčastňuje približne 2000 žiakov prvého stupňa základných škôl mesta a okolitých obcí.Je držiteľkou štyroch medailí z Majstrovstiev SR v zimnom plávaní a zároveň i držiteľkou zlatej Janského plakety.

Foto: Facebook Jána Noska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM