Správy

Železnice sa pripravujú na sťahovanie Slovákov. Posilové vlaky vyrazia z Bystrice aj Zvolena

V súvislosti s vianočnými sviatkami, Novým rokom a sviatkom Zjavenia Pána (Troch kráľov) plánuje Železničná spoločnosť Slovensko okrem posilnených spojov vypraviť aj mimoriadne vlaky.

Ilustračný obrázok k článku Železnice sa pripravujú na sťahovanie Slovákov. Posilové vlaky vyrazia z Bystrice aj Zvolena
Zdroj: TASR

Vianoce a začiatok nového roka sa už tradične spájajú aj s hromadným presúvaním obyvateľstva v rámci Slovenska a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) opäť počíta so zvýšeným záujmom cestujúcich o železničnú dopravu. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

„Aby vyhovela čo najväčšiemu počtu z nich, v súvislosti s vianočnými sviatkami, Novým rokom a sviatkom Zjavenia Pána (Troch kráľov) plánuje okrem posilnených spojov vypraviť aj mimoriadne vlaky,“ pokračoval Kováč. Ktoré posilové vlaky vyrazia z Bystrice a Zvolena?

Posilové vlaky – nedeľa 6. januára 2019

  • RR 17840 Žitava (Banská Bystrica 15.12 – Zvolen 15.47 – Bratislava hl. st. 19.01 h)
  • RR 17842 Skalka (Banská Bystrica 17.12 – Zvolen 17.47 – Bratislava hl. st. 21.01 h)
  • R 17935 Novohrad (Zvolen os. st. 17.13 – Lučenec 18.02 – Košice 20.37 h)

Zároveň ZSSK podľa technických možností jednotlivých vlakov posilní aj niektoré pravidelné vlaky kategórie IC, Ex, R, RR a Os. „Cestovné lístky a miestenky odporúčame zabezpečiť si v dostatočnom časovom predstihu. Zakúpiť si ich možno nielen v pokladniciach ZSSK, ale aj pohodlne prostredníctvom nového responzívneho e-shopu ZSSK, prípadne cez mobilnú aplikáciu Ideme vlakom,“ dodal Kováč.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM