Anton Hrachovský Komunálne voľby

Želá si vyššiu účasť než v minulosti: Premiér Pellegrini už odvolil v Bystrici, VIDEO

Svoju volebnú povinnosť si splnil už aj premiér Slovenskej republiky. Peter Pellegrini tak urobil v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Želá si vyššiu účasť než v minulosti: Premiér Pellegrini už odvolil v Bystrici, VIDEO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Je dôležité, aby občania Slovenska nepodcenili komunálne voľby. Možno nie vždy si uvedomujú, že starosta či primátor má často väčší vplyv na kvalitu ich života a spokojnosť než vláda. Konštatoval to v sobotu 10. novembra po hlasovaní predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Premiér apeluje na občanov

Pellegrini bol voliť krátko pred 10:30 v Základnej škole Jána Bakossa v Banskej Bystrici. Ako dodal, na voľby sa pripravil a už dopredu mal svojich favoritov.

„Je dôležité, aby ľudia využili svoje právo a išli voliť. Všetky dane, ktoré odvádzajú pracujúci, neplynú do štátnej pokladnice, ale 70 percent ide mestám a obciam, 30 percent vyšším územným celkom. Ani jedno euro z výplaty človeka na Slovensku nejde do štátnej pokladnice. Preto je nesmierne dôležité, aby prišli dnes voliť, aby si vybrali ľudí, ktorí povedú naše mestá a obce nasledujúce štyri roky,“ zdôraznil premiér.

Účasť na voľbách odzrkadľuje úroveň spoločnosti

Podľa neho v posledných komunálnych voľbách bola nižšia účasť než v rovnakých voľbách predtým. „Netešil by som sa, ak by tento trend znižovania účasti pokračoval. To nesvedčí demokratickej spoločnosti. Keď je vyššia účasť aj výsledky majú svoju váhu a zvoleným dávajú vyššiu legitimitu,“ reagoval Pellegrini.

Cítil, že niekde bola pred voľbami atmosféra vyburcovaná vášňami a boj medzi kandidátmi výrazný. Myslí si, že práve tam budú výsledky tesné a to môže mobilizovať k vyššej účasti než tam, kde bola situácia pokojnejšia.

Zdroj: Dnes24.sk
Premiér Pellegrini už odvolil v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM