Hokej

Zedník pomôže bystrickým hokejistom: Nie však na každom zápase

Niekdajší krídelník Washingtonu, Montrealu, NY Islanders či Floridy a držiteľ bronzovej medaily z MS 2003 v Helsinkách sa už v minulosti postavil na banskobystrickú striedačku. Tentoraz je to iné.

Ilustračný obrázok k článku Zedník pomôže bystrickým hokejistom: Nie však na každom zápase
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Richard Zedník sa v utorkovom zápase 14. kola Tipos extraligy proti Popradu (2:5) vrátil na banskobystrickú striedačku, na ktorej už v minulosti pôsobil. Bývalý slovenský hokejový reprezentant sa stal novým asistentom Norberta Javorčíka, hlavnému trénerovi však bude podľa dohody vypomáhať iba v domácich dueloch, ktoré „barani“ hrajú v tejto sezóne vo Zvolene. Konkrétne úlohy ešte preberie s realizačným tí­mom.

Iba výpomoc

„Prišiel som trošku vypomôcť, na lavičke budem iba na domácich stretnutiach, taká je dohoda. Situácia je aká je, snažím sa pomôcť ako sa dá, hráčom a takisto trénerom. Rozprávali sme sa s pánom prezidentom Kovalom a dohodli sme sa,“ uviedol pre klubový web Zedník.

Niekdajší krídelník Washingtonu, Montrealu, NY Islanders či Floridy a držiteľ bronzovej medaily z MS 2003 v Helsinkách sa už v minulosti postavil na banskobystrickú striedačku, keď robil asistenta Vladimírovi Országhovi. Prispel aj k historicky prvému titulu „baranov“ v sezóne 2016/2017. „Moje úlohy sú iné ako pri Vladovi Országhovi. Ešte si to presne rozoberieme s trénerom Javorčíkom a asistentom Budajom. Ja som teraz zažil prvý zápas, čiže v najbližšej dobe to celé doriešime do detailov.“

Prehra s Popradom

Trojnásobný majster prehrával s Popradom po kontroverznom góle Dávida Skokana, ktorý korčuľou usmernil puk za čiaru. Skóre dokázal otočiť, no súper ešte v druhom dejstve vrátil vedenie na svoju stranu a v tretej tretine ho upravil na konečných 5:2.

„Nemáme byť prečo sklamaní. Poprad má vynikajúce mužstvo. My sme podali veľmi dobrý výkon. Mladí chlapci bojovali, vytvorili si dostatok šancí, najmä v druhej tretine, no, bohužiaľ, ich nepremenili. Súper využil svoje šance, trestal i naše chyby, ukázal po hernej stránke prečo je na prvom mieste v tabuľke a odváža si tri body. My sme však celkovo odohrali dobrý zápas,“ zhodnotil duel 44-ročný Zedník.

Zábery zo zápasu s Popradom nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: HC 05 Banská Bystrica - HK Poprad
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM