Jakub Forgács Rôzne Správy

Zdravotník vzdal kolegom POKLONU: Nemám rád, keď o našom povolaní hovoria ako o POSLANÍ

Marek bol hospitalizovaný na Hematologickom oddelení v banskobystrickej nemocnici. O jeho spätnú väzbu sa podelila samotná nemocnica.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotník vzdal kolegom POKLONU: Nemám rád, keď o našom povolaní hovoria ako o POSLANÍ
Zdroj: unsplash.com / CC0 1.0

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici zverejnila na sociálnej sieti poďakovanie pre Hematologické oddelenie od pacienta Mareka. Ten nešetril chválou.

Poklona zdravotníkom

Marek bol podľa vlastných slov hospitalizovaný na Hematologickom oddelení za účelom mobilizácie a zberu periférnych kmeňových buniek pred vysoko dávkovanou chemoterapiou a transplantáciou.

„Chcem vyjadriť obrovskú vďaku personálu oddelenia za starostlivosť,“ uviedol.

„Sám pracujem ako sestra v Kardiocentre, a preto z vlastnej skúsenosti viem, aká náročná je táto práca. Osobne nemám rád, keď sa o našom povolaní ľudia vyjadrujú ako o poslaní. Podľa mňa je to predovšetkým fyzicky a psychicky mimoriadne ťažká a vyčerpávajúca práca,“ pokračoval Marek so slovami, že napriek tomu, že personál na hematológii je každý deň zavalený množstvom povinností, stretol tam iba usmievavých, trpezlivých a láskavých ľudí.

„Lekárky a lekári pod vedením pána primára Mgr. Ľubicou Mistríkovou mi veľmi uľahčili a spríjemnili pobyt v nemocnici. Ako veriaci človek ďakujem Bohu za to, že práve títo ľudia sa o mňa starajú a ešte budú starať. Vďaka nim to určite zvládneme ľahšie,“ dodal vďačný pacient.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM