Jakub Forgács Správy

Zdravotníci z Ukrajiny pracujú aj v bystrickej nemocnici: Ako pomohla utečencom? FOTO

Nemocnica sa spolu s ďalšími pohotovo zapojila a poskytla nevyhnutné zásoby na poskytovanie prvej pomoci. Zároveň vyjadrila podporu kolegom z Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníci z Ukrajiny pracujú aj v bystrickej nemocnici: Ako pomohla utečencom? FOTO
7
Galéria

Osud našich východných susedov na Ukrajine nie je ľahostajný ani na Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Informovala o tom na sociálnej sieti. „Okrem všetkého utrpenia, ktoré so sebou každá vojna nevyhnutne prináša vzniká aj nápor na zdravotnú starostlivosť v podmienkach, aké si len ťažko vieme predstaviť,“ píše nemocnica.

Pomoc z nemocnice

Nemocnica sa spolu s ďalšími pohotovo zapojila a poskytla nevyhnutné zásoby na poskytovanie prvej pomoci. „Dezinfekcia, obväzový materiál, rukavice, náplaste, krytie, šitie a ďalší materiál, ktorý sme mali v tej chvíli k dispozícii v zásobách nemocničnej lekárne, je už na Ukrajine,“ vymenovala.

Spolu s pomocou od zdravotníckych zariadení v Trnave, Martine, Poprade a Prešove v nedeľu vyrazila dodávka k Ukrajinským hraniciam. „O desiatej večer boli nevyhnutné základné potreby na poskytnutie prvej pomoci odovzdané na hraniciach a veríme, že dnes už pomáhajú tam, kde ich potrebujú,“ uviedla nemocnica.

Nemocnica vyjadrila aj podporu kolegom z Ukrajiny. Viac sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Utečencom z Ukrajiny pomohla aj bystrická nemocnica
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM