Jakub Forgács Správy

Zdieľaných KOLOBEŽIEK pribudlo: Do Bystrice sa vrátila známa firma, kde leží NO-GO zóna?

Mnohí Bystričania si zaiste všimli, že v uliciach sa objavili zdieľané kolobežky Bolt. Od minulého roka totiž pod Urpínom neboli..

Ilustračný obrázok k článku Zdieľaných KOLOBEŽIEK pribudlo: Do Bystrice sa vrátila známa firma, kde leží NO-GO zóna?
10
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Spoločnosť Bolt ešte v apríli 2023 informovala o pozastavení prevádzky zdieľaných kolobežiek v Banskej Bystrici. O pár týždňov neskôr však už mohli Bystričania využívať nové kolobežky od firmy Tier Mobility Slovakia. Po roku sme sa v piatok 21. júna dočkali opäť aj návratu „boltiek“.

Koľko zaplatíte?

„S naším predplatným Bolt Pass môžu užívatelia jazdiť na našich kolobežkách za len 0,10 eur za minútu. Týmto spôsobom sa dostanú na miesto rýchlejšie a zároveň pomôžu znížiť dopravné zaťaženie mesta. Chceme podporiť miestnu komunitu a prispieť k udržateľnej mestskej mobilite. Veríme, že naši používatelia ocenia pohodlie a efektívnosť, ktoré naše kolobežky prinášajú,“ povedal Peter Mesarč, Country Manager pre mikromobilitu v spoločnosti Bolt.

Ako pre spravodajský portál Dnes24.sk uviedol Jan Huk, press officer Boltu pre Česko a Slovensko, bežná cena je 0.27 eur za minútu + 0 eur za odomknutie.

S no-go zónou

Používatelia môžu jednoducho stiahnuť aplikáciu Bolt, vybrať režim kolobežky, nájsť kolobežku na ulici a naskenovať QR kód na kolobežke, aby mohli začať svoju jazdu.

“Po dohode s mestom spúšťame prevádzku s no-go zónou pre námestie v historickom centre mesta. Takže užívateľ bude vidieť na mape, kde sa obmedzujúce zóny nachádzajú a tam parkovať nebude môcť. Je to aktívne viditeľné už teraz. Tento prístup zabezpečuje, že historické pamiatky a dôležité mestské oblasti zostanú chránené, pričom sa súčasne umožní pohodlný a efektívny pohyb používateľov kolobežiek v rámci dostupných parkovacích zón," dodáva Peter Mesarč.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Elektrické kolobežky Bolt
10
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM