Správy

Zaujíma vás história železničnej dopravy v Bystrici? Bezplatné prehliadky budú priamo na staniciach

V poradí 16. ročník Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu bude venovaný železničnej doprave. Čo sa chystá v Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Zaujíma vás história železničnej dopravy v Bystrici? Bezplatné prehliadky budú priamo na staniciach
Zdroj: TASR

Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu pripadá na 21. február a podujatia pri tejto príležitosti sa vždy konajú v najbližšiu sobotu k uvedenému dátumu. Každoročne sa zapája aj Informačné centrum Banská Bystrica, a preto si obyvatelia i návštevníci mesta pod Urpínom môžu do kalendára poznačiť 23. február 2019.

V poradí 16. ročník bude venovaný železničnej doprave. Bez jej rozvoja by nebola možná ani priemyselná revolúcia. Práve výstavba železníc predurčila budúcnosť jednotlivých miest.

„Tento rok si v Banskej Bystrici priblížime históriu železníc, železničnej dopravy, železničných staníc v meste a tiež to, ako priemyselná revolúcia prispela k rozvoju v Banskej Bystrici. Bezplatné prehliadky s výkladom sa budú konať každú celú hodinu, a to o trinástej, štrnástej a pätnástej na dvoch miestach, na hlavnej železničnej stanici v Banskej Bystrici a na železničnej stanici mesto. Tešíme sa na každého jedného účastníka,“ hovorí vedúca Informačného centra Alena Motyčková.

Ak Vás zaujíma, za akých podmienok sa mesto pod Urpínom stalo významným železničným uzlom, príďte v sobotu, 23. februára 2019 na Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu. Dozviete sa aj to, čo môžete vidieť na železničných zastávkach či odpovede na mnoho ďalších historických otázok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM