Jakub Forgács Krimi

Zásah záchranných zložiek na bystrickej klinike: Pacientov museli evakuovať

Na psychiatrickej klinike zažili rušnú noc. Podľa slov nemocnice tam anonym nahlásil bombu.

Ilustračný obrázok k článku Zásah záchranných zložiek na bystrickej klinike: Pacientov museli evakuovať
Zdroj: TASR

Pacientom aj personálu oddelenia, kde je pokoj nevyhnutným faktorom úspešnej liečby, neznámy páchateľ postaral o poriadne stresujúci zážitok. „V utorok večer, približne o štvrť na deväť, prijali na linke 112 telefonát, v ktorom anonymná osoba oznámila, že na II. Psychiatrickej klinike SZU sa nachádza bomba,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke.

Prečkali v evakuačnom autobuse

„Dispečing ihneď zmobilizoval príslušné zložky polície a hasičského záchranného zboru, ktoré objekt kliniky dôkladne prehľadali. V spolupráci s našim personálom zabezpečili evakuáciu osôb,“ pokračuje nemocnica s tým, že v objekte kliniky nachádzajúcej sa v starom nemocničnom areáli bolo v tom čase hospitalizovaných 17 pacientov a službukonajúci personál.

Približne hodinový zásah prečkali v bezpečí v evakuačnom autobuse, ktorý zabezpečil Hasičský a záchranný zbor SR. „Veľmi pekne ďakujeme im aj policajnému zboru za pomoc a podporu. Pacienti celú situáciu zvládli bez väčších problémov a na ich liečebný proces nemala väčší dopad,“ uviedla ďalej nemocnica, ktorá poďakovala aj službukonajúcej lekárke, sestrám a sanitárke za profesionálne zvládnutie situácie a ľudskú i odbornú podporu pacientom.

Ďalšie aktuálne správy

Bombu nenašli

Zásahové zložky podľa slov nemocnice, našťastie, žiadnu bombu v objekte nenašli, telefonické oznámenie bolo len poplašnou správou. Pacienti sa tak bezpečne vrátili na svoje lôžka a personál na pracovisko.

„Okrem toho, že šírenie poplašnej správy je trestný čin a páchateľ zaň s vysokou pravdepodobnosťou ponesie zodpovednosť, takéto konanie voči nemocnici a najmä pacientom považujeme za nezodpovedné a neohľaduplné,“ dodáva nemocnica.

K prípadu poskytli nové informácie už aj policajti. Viac sa dočítate TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: iliustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM