Jakub Forgács Krimi

Zásah policajtov vo Vlkanovej aj na čerpacej stanici: Odhalili dílerov, ktorí predávali pervitín!

Banskobystrickí kriminalisti obvinili dvoch mužov, ktorí podľa polície predávali pervitín v našom okrese. V prípade dokázania viny im hrozí až desaťročná basa.

Ilustračný obrázok k článku Zásah policajtov vo Vlkanovej aj na čerpacej stanici: Odhalili dílerov, ktorí predávali pervitín!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, Tomáša (32) z Vlkanovej a Andreja (35) z Banskej Bystrice,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zbodu v Banskej Bystrici. Vo štvrtok o 17:30 podľa nej policajti vo Vlkanovej našli u obvineného Tomáša dve vrecká s 1,09 gramom bielej kryštalickej látky.

Ako pokračovala hovorkyňa, v ten istý deň o 18:40 policajti kontrolovali na čerpacej stanici na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici Andreja, u ktorého našli tri zatavené striekačky s obsahom bielej kryštalickej látky, ktorej bolo 1,56 gramu. „Následné expertízne skúmanie potvrdilo, že v obidvoch prípadoch ide o pervitín z ktorého by sa dalo vyrobiť 42 až 170 obvykle jednorazových dávok,“ uviedla Faltániová.

Obidvoch obvinených vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. „V sobotu ich sudca okresného súdu v Banskej Bystrici vzal do vyšetrovacej väzby,“ povedala Faltániová. Ako doplnila, obidvaja už boli v minulosti trestne stíhaní, prevažne za majetkovú trestnú činnosť a za tento zločin môžu byť potrestaní odňatím slobody na 4 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM