Jakub Forgács Rôzne Správy

ZÁHADNÝ darca ukrýva po Slovensku POKLADY: Kto stojí za TAJOMNÝM profilom? FOTO

Vedeli ste, že v slovenských mestách viete nájsť peniaze či iné "cennosti" len tak na ulici? Sú tam ukrývané úmyselne.

Ilustračný obrázok k článku ZÁHADNÝ darca ukrýva po Slovensku POKLADY: Kto stojí za TAJOMNÝM profilom? FOTO
7
Galéria

Instagramový profil Uličkový poklad nie je aktívny ešte ani mesiac a pol a už stihol (pozn. red.: v čase vydania článku) nazbierať takmer 15-tisíc sledovateľov. Zisťovali sme, kto stojí za jeho prevádzkou a prečo sa rozhodol rozdávať peniaze ľuďom.

Splnený sen

„Volám sa Juraj a som mladý 24-ročný ambiciózny chalan, ktorý pochádza z Banskej Bystrice,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes24.sk tvorca nezvyčajného profilu.

Ako priznal, takýto koncept videl v zahraničí. „Keďže som sa na Slovensku s ničím podobným ešte nestretol, tak som neváhal a už som vymýšľal názov. Dlhšie som už uvažoval nad viacerými nápadmi, čo som mal v mysli a Uličkový poklad je presne nástroj, ktorý mi môže tie nápady uskutočniť,“ spomenul Juraj.

„Najskôr bola méta, čo sa týka sledujúcich, 500 ľudí. Tisícka bol sen. Sen, ktorý sa do dvoch dní stal skutočnosťou,“ priznal.

Rozdávanie s radosťou

Na taký progres podľa vlastných slov vôbec nebol pripravený. „Uvidíme, kde to skončí. Ale viem si predstaviť, že to robím naplno, i keď moju prácu mimo sociálnej siete mám naozaj rád,“ pokračoval Juraj, ktorý poznamenal, že „poklady“ ukrýva s radosťou.

„Uličkový poklad má na to, aby v budúcnosti bol názov niečoho, čo budú poznať aj ľudia bez Instagramu,“ spomenul mladík.

Viac o tom, akú sumu už mladík ukryl po mestách či v ktorých mestách ste mohli nájsť jeho „poklady“, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Uličkový poklad ukrýva peniaze po celom Slovensku
7
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM