
Zabudnite na marinády: Šéfkuchár Ivan Rusina radí, ako zažiariť pri grile
Letné prázdniny sú každoročne spojené so začiatkom grilovacej sezóny. Ešte pred tým ako si začne plánovať barbecue (opekačku, grilovačku), prečítajte si pár dobrých rád od známeho kuchára Ivana Rusinu.
Zabudnite na marinády: Šéfkuchár Ivan Rusina radí, ako zažiariť pri grile
Letné prázdniny sú každoročne spojené so začiatkom grilovacej sezóny. Ešte pred tým ako si začne plánovať barbecue (opekačku, grilovačku), prečítajte si pár dobrých rád od známeho kuchára Ivana Rusinu.

Letné grilovačky sú tradičnou súčasťou každých letných prázdnin. Na chutných jedlách si pochutnávate spoločne s celou rodinou, ako aj s priateľmi. Grilovanie je však zároveň poriadna veda. Na to, aby ste sa medzi kamarátmi stali obľúbeným grill majstrom, potrebujete skúsenosti ako aj trefné nápady s prípravou a dochutením jedál.
O tom, že leto a grilovanie patria k sebe, je presvedčený aj kuchár Ivan Rusina, ktorý počas prázdninových dní strávi pri rozpálených uhlíkoch desiatky hodín. „Pri grile strávim počas leta rozhodne veľmi veľa času. Keď mám viac voľna, tak niečo dobré pripravím pre rodinu a známych. Okrem toho robím aj rôzne kurzy na grilovanie, kde sa snažím čo to naučiť úplných laikov,“ zhodnotil Rusina.
Správny výber mäsa
Na to, aby ste si na jedlách z grilu pochutnali, netreba podceniť správny výber mäsa. „Dôležité je vybrať vhodné mäso na grilovanie. V samej podstate ugrilujete každé. Ak sa chcete zamerať na kvalitu a chuť, tak rozhodne treba vyberať mäso, ktoré je šťavnaté a mäkké,“ upozorňuje Rusina.
Marinády nahraďte dipom
Väčšia ľudí používa pri grilovaní rôzne marinády, ktorými sa snaží čo najlepšie dochutiť pripravované potraviny na grile. Rusina odporúča v dochucovaní experimentovať. Skúsený kuchár marinády nahradzuje radšej dipom.
,,Ja prioritne používam soľ a korenie. Marináda zbytočne horí na grile. Skôr pri konzumácii uprednostním dip a omáčky,“ vysvetlil.
Netradičné kombinácie
S grilovaním je predovšetkým spojené mäso, no netreba zabúdať ani na zeleninu. Tá skvele dokáže odľahčiť jedálny lístok a zároveň pridá do stravy dôležité vitamíny. „Zelenina určite patrí ku grilu. Tak ako mäso, tak aj veci zo záhradky majú svoj postup, ako ich správne pripraviť. Zeleninu sa snažíme grilovať krátko na silnej teplote. Dôležité je soliť až na záver, aby nám zelenina nepustila šťavu,“ prezradil cenné rady kuchár Ivan Rusina.
Podľa známeho kuchára sa nemusíme vôbec báť netradičných kombinácii. „Pri grilovaní sa dajú dobre kombinovať sladké veci s chilli. Napríklad ovocie zmiešame s ochuteným chilli,“ dodal na záver.
Všetky potrebné suroviny kúpite v reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- Hrôza, čo sa dialo na mieste TRAGICKEJ nehody: Namiesto pomoci si muž točil VIDEO
- TRAGÉDIA v Banskobystrickom kraji: Pri dopravnej nehode ZOMREL človek, FOTO
- DRAMATICKÉ chvíle na Donovaloch: Paraglajdisti utrpeli po pádoch vážne úrazy
- Policajti v Banskobystrickom kraji majú nového riaditeľa: Začínal ako radový policajt
- TRAGÉDIA na úpätí Kremnických vrchov: Mužovi už pomôcť nedokázali
- ČIERNY víkend na cestách v Banskobystrickom kraji: Pri nehodách vyhasli ľudské životy, FOTO
- HRDINSKÝ čin policajtov z Banskobystrického kraja: Zachránili život vážne zraneného muža
- Čo sa to deje v Banskobystrickom kraji? Viaceré výletné miesta hlásia pokles turistov
- KURIÓZNA nehoda v Banskobystrickom kraji: Vodič po nehode ušiel do kríkov, vieme PREČO!
- Udalosť roka je predo dvermi: Poznáme PROGRAM 364. Radvanského jarmoku
- TRAGÉDIA po páde pódia na hudobnom festivale: Hlásia jednu OBEŤ a aj zranených!
- TRAGÉDIA na dovolenke v Turecku: Na hotelovej izbe našli MŔTVEHO Slováka!
- TÝŽDENNÝ HOROSKOP astrologičky Valiky: Niektoré znamenia čaká LÁSKA, iné prídu o peniaze
- Znechutení turisti sa balia a odchádzajú: Na vychýrenú destináciu udrela INVÁZIA mušiek
- ŠOK v podaní Plačkovej: Po pôrode si nedopraje luxusnú dovolenku, pôjde sa MODLIŤ!
- Lidl hlási ťažké časy, zavádza nepopulárnu ZMENU: Slovákov by zrejme nepotešila
- KOĽKO bude stáť nájom v štátnom byte? Holý predstavil cenovú MAPU Slovenska
- Plačková má tesne pred pôrodom viac ako 100 kíl: Aj tak PROVOKUJE, ukázala sa NAHÁ!
- Na dovolenkárov na plážach útočí AGRESÍVNY jedinec: Od tohto zvieraťa by ste to nečakali
- TAJOMSTVO prezidentky je prezradené: VIETE, kde Čaputová dovolenkovala aj s priateľom?
- Lidl hlási ťažké časy, zavádza nepopulárnu ZMENU: Slovákov by zrejme nepotešila
- Na dovolenkárov na plážach útočí AGRESÍVNY jedinec: Od tohto zvieraťa by ste to nečakali
- ZVRÁTENÝ biznis? Sulíkov syn má problém, jeho kontroverzný projekt už rieši Žilinka
- Nekontrolovateľná TRIAŠKA a plač: Jankovská sa na súde ZOSYPALA! Pojednávanie odročili
- Fínska premiérka má PROBLÉM! Rozbalila to na DIVOKEJ párty, čaká ju test na drogy!
- Trópy vrcholia, padne aj 37 °C! Potom však príde ZMENA a udrú silné búrky
- Ďalší ČERNOBYĽ? Odkaz Rusov pracovníkom záporožskej jadrovej elektrárne: Zostaňte doma!
- NIČIVÉ búrky vtrhli do Európy: Hlásia obete, v Rakúsku zabili DVE deti! Mieria aj k nám?
- Plačková má tesne pred pôrodom viac ako 100 kíl: Aj tak PROVOKUJE, ukázala sa NAHÁ!
- Znechutení turisti sa balia a odchádzajú: Na vychýrenú destináciu udrela INVÁZIA mušiek