
Zabudnite na marinády: Šéfkuchár Ivan Rusina radí, ako zažiariť pri grile
Letné prázdniny sú každoročne spojené so začiatkom grilovacej sezóny. Ešte pred tým ako si začne plánovať barbecue (opekačku, grilovačku), prečítajte si pár dobrých rád od známeho kuchára Ivana Rusinu.
Zabudnite na marinády: Šéfkuchár Ivan Rusina radí, ako zažiariť pri grile
Letné prázdniny sú každoročne spojené so začiatkom grilovacej sezóny. Ešte pred tým ako si začne plánovať barbecue (opekačku, grilovačku), prečítajte si pár dobrých rád od známeho kuchára Ivana Rusinu.

Letné grilovačky sú tradičnou súčasťou každých letných prázdnin. Na chutných jedlách si pochutnávate spoločne s celou rodinou, ako aj s priateľmi. Grilovanie je však zároveň poriadna veda. Na to, aby ste sa medzi kamarátmi stali obľúbeným grill majstrom, potrebujete skúsenosti ako aj trefné nápady s prípravou a dochutením jedál.
O tom, že leto a grilovanie patria k sebe, je presvedčený aj kuchár Ivan Rusina, ktorý počas prázdninových dní strávi pri rozpálených uhlíkoch desiatky hodín. „Pri grile strávim počas leta rozhodne veľmi veľa času. Keď mám viac voľna, tak niečo dobré pripravím pre rodinu a známych. Okrem toho robím aj rôzne kurzy na grilovanie, kde sa snažím čo to naučiť úplných laikov,“ zhodnotil Rusina.
Správny výber mäsa
Na to, aby ste si na jedlách z grilu pochutnali, netreba podceniť správny výber mäsa. „Dôležité je vybrať vhodné mäso na grilovanie. V samej podstate ugrilujete každé. Ak sa chcete zamerať na kvalitu a chuť, tak rozhodne treba vyberať mäso, ktoré je šťavnaté a mäkké,“ upozorňuje Rusina.
Marinády nahraďte dipom
Väčšia ľudí používa pri grilovaní rôzne marinády, ktorými sa snaží čo najlepšie dochutiť pripravované potraviny na grile. Rusina odporúča v dochucovaní experimentovať. Skúsený kuchár marinády nahradzuje radšej dipom.
,,Ja prioritne používam soľ a korenie. Marináda zbytočne horí na grile. Skôr pri konzumácii uprednostním dip a omáčky,“ vysvetlil.
Netradičné kombinácie
S grilovaním je predovšetkým spojené mäso, no netreba zabúdať ani na zeleninu. Tá skvele dokáže odľahčiť jedálny lístok a zároveň pridá do stravy dôležité vitamíny. „Zelenina určite patrí ku grilu. Tak ako mäso, tak aj veci zo záhradky majú svoj postup, ako ich správne pripraviť. Zeleninu sa snažíme grilovať krátko na silnej teplote. Dôležité je soliť až na záver, aby nám zelenina nepustila šťavu,“ prezradil cenné rady kuchár Ivan Rusina.
Podľa známeho kuchára sa nemusíme vôbec báť netradičných kombinácii. „Pri grilovaní sa dajú dobre kombinovať sladké veci s chilli. Napríklad ovocie zmiešame s ochuteným chilli,“ dodal na záver.
Všetky potrebné suroviny kúpite v reťazci Kaufland.
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- Obrovská investícia pri Bystrici: Vyrastie tu závod, aký na svete nemá páru, FOTO
- Štartujú SAMOZBERY čučoriedok: Za KOĽKO si ich naoberáte v Banskobystrickom kraji?
- Smutná správa počas horúčav: TOTO kúpalisko v Banskobystrickom kraji zostáva ZATVORENÉ
- Na R1 medzi Bystricou a Zvolenom došlo k NEHODE: Z miesta hlásia zranené osoby
- V Banskobystrickom kraji sú PROBLÉMY s pitnou vodou: ZOZNAM obcí, kde majú ľudia šetriť
- ŠOK na obchvate Bystrice: Na vodičov sa vyrútil kamión v protismere! VIDEO
- Rázna reakcia hasičov v Banskobystrickom okrese: Platiť začne niekoľko ZÁKAZOV!
- Zásadná zmena v bystrickej nemocnici: Týka sa ošetrovania Ukrajincov
- Veľká PÁTRACIA akcia na Podpoľaní: Do akcie vyrazili policajti, hasiči aj dobrovoľníci, FOTO
- EXTRÉMY počasia v Banskobystrickom kraji: Kedy a kde hrozí až 38 stupňov?
- Motoristov čakajú veľké ZMENY! Čo treba vedieť k NOVÝM tabuľkám s EČV?
- Štvorcové vlny sú postrachom dovolenkárov: Keď ich uvidíte, berte nohy na plecia
- Opätovný návrat RESPIRÁTOROV: Tejto skupine ľudí to Mikas odporúča už TERAZ!
- TÝŽDENNÝ HOROSKOP astrologičky Valiky: Čo čaká niektoré znamenia vo ŠTVRTOK?
- VAROVANIE pred krúpami a búrkami: Ktoré okresy zasiahnu a kde hrozí POVODEŇ?
- Policajti spustili ŠPECIÁLNU AKCIU: Môžu vás zastaviť a preveriť vaše vedomosti!
- NEŠŤASTIE na známej vodnej nádrži: 11-ročné dievča zmizlo pod hladinou, stále po ňom pátrajú
- AKTUÁLNA správa: COVID-19 je späť! Prvá nemocnica zavádza protipandemické opatrenia
- TAKTO sme ju už dlho nevideli: Čaputová sa nahodila do šiat a OČARILA aj Macrona! FOTO
- Mamičky, zbystrite: Na trhu je NEBEZPEČNÝ výrobok pre deti, nepoužívajte ho
- Slovensko sužuje SUCHO, vodohospodári odkazujú: ZÁKAZ polievania záhrad a umývania áut!
- Matovič AVIZOVAL dobré správy: Prišiel na tlačovku a TAKTO obhajoval svoj balíček
- Štvorcové vlny sú postrachom dovolenkárov: Keď ich uvidíte, berte nohy na plecia
- Pre 15 okresov platia výstrahy NAJVYŠŠIEHO stupňa: Kde bude teplomer ukazovať 38 °C?
- Policajti spustili ŠPECIÁLNU AKCIU: Môžu vás zastaviť a preveriť vaše vedomosti!
- TAKTO sme ju už dlho nevideli: Čaputová sa nahodila do šiat a OČARILA aj Macrona! FOTO
- NEŠŤASTIE na známej vodnej nádrži: 11-ročné dievča zmizlo pod hladinou, stále po ňom pátrajú
- Máte doma české peniaze? Viaceré bankovky sťahujú z obehu, už nimi NEZAPLATÍTE
- COVID sa v lete bude šíriť vo VEĽKOM: Na Európu útočí NAJNÁKAZLIVEJŠÍ subvariant omikronu!
- Vyzliekajú sa za vlasť: Mladé Ukrajinky zarábajú pre armádu VLASTNÝM TELOM