Jakub Forgács Kultúra

Zábery z koncertu, aký len tak nezažijete: V Bystrici to na pódiu rozbalili vysokoškolskí učitelia so študentmi

To sa veru len tak nevidí! Prednášanie za katedrou či vo veľkých aulách vymenili učitelia za mikrofóny a nástroje. Spolu so študentmi odohrali koncert v známom banskobystrickom klube.

Ilustračný obrázok k článku Zábery z koncertu, aký len tak nezažijete: V Bystrici to na pódiu rozbalili vysokoškolskí učitelia so študentmi
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok večer to v banskobystrickom Klube 77 poriadne žilo. Hoci je známy koncertmi najrôznejších kapiel, tentoraz boli hudobní hostia vskutku netradiční. Na akcii Bystrica hrá pre školstvo totiž vystúpili vysokoškolskí učitelia spolu so študentmi a prejavili tak podporu štrajku.

Keďže vstupné na netradičný koncert bolo dobrovoľné, ťažko sa dalo zistiť, koľkých ľudí prilákal, ale boli medzi nimi učitelia aj ľudia z radov verejnosti, odhadom asi stovka zúčastnených. Na pódiu sa postupne vystriedali kapely 220 Voltov, Náhodní známi a Bod omylu.

„Koncert v Klube 77 vnímame veľmi kladne, nálada bola fantastická, rocková, avšak bez zbytočných výstrelkov, nazdávam sa, publikum vďačné. Majiteľ Klubu 77 tento nápad uvítal s otvorenou náručou a pomohol nám s organizáciou, za čo sme mu vďační a vážime si ho. Ohlasy sú zatiaľ veľmi pozitívne. Zdá sa, že koncert naplnil skromný cieľ, ktorý si stanovil,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Martin Kubuš z Katedry anglistiky a amerikanistiky Filozofickej fakulty UMB a zároveň bubeník kapely 220 Voltov.

„Koncertovalo sa od 20:00 do cca 23:30, každá kapela zhruba hodinku + obmeny nástrojov a technického zabezpečenia,“ doplnil Kubuš so slovami, že v rámci koncertu vystúpil aj herec a muzikant Matej Struhár, ktorý zahral protest song Učiteľská. Kapely sa spravidla držali vlastného repertoáru.

Pozrite si v našej foto a videogalérii, ako to v utorok večer vyzeralo na netradičnom koncerte v známom banskobystric­kom klube.

Čítajte tiež:

ROZHOVOR s pedagógom UMB, ktorý vstúpil do štrajku: Vytvorila sa sieť ľudí z rôznych katedier

Vysokoškolská učiteľka UMB prehovorila: Prečo som sa rozhodla zapojiť do štrajku!

Emotívne okamihy na bystrickom námestí: Ľudí spojila živá svetelná reťaz, nechýbali ani mexické vlny VIDEO

Foto: Martin Ďurčanský a Martin Kubuš

Video: Ondrej Pastierik

FOTO z netradičného koncertu učiteľov a študentov
21
Galéria
VIDEO z netradičného koncertu učiteľov a študentov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM