Ivana Kováčiková Kultúra

Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň v Bystrici?

S novým týždňom prichádzajú aj nové možnosti ako tráviť voľný čas. Máte už naplánované, čomu sa budete venovať po práci či škole? Pre tých, ktorí v tom ešte nemajú jasno, sme pripravili prehľad podujatí v meste pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku Zábava, relax aj športové vyžitie. Čo všetko prinesie nový týždeň v Bystrici?
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

REALITY SNOV

7.6.2016 o 19:00, Bábkové divadlo na Rázcestí

Tragikomický pohľad do kuchyne rodinných a partnerských vzťahov, (de)formovaných silou mediálneho vplyvu a každodenných rituálov. V hlavnej úlohe sa predstaví herečka Jana Oľhová, ktorá za herecký výkon získala zvláštnu cenu poroty na festivale Nová dráma 2012.

GIUSEPPE VERDI: MACBETH

7.6.2016 O 18:30, Štátna opera

Príbeh vladára, ktorého túžba po moci privedie k sérii zočinov. V úspešnej inscenácii sa predvedú traja hosťujúci sólisti z Talianska, Carlo Guelfi (Macbeth), Nana Miriani (Lady Macbeth) a Frano Lufi (Banco). Verdiho majstrovské spracovanie Shakespearovej svetoznámej drámy zaznie v talianskom jazyku so slovenskými titulkami.

OKOLO SLOVENSKA 2016

7.6. – 8.6. 2016 o 19:00, Námestie SNP

Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska 2016 štartujú večer po slávnostnom predstavení tímov krátkym prológom v uliciach centra Banskej Bystrice. Cyklisti si vybudujú svoju štartovú pozíciu do nasledujúcich piatich etáp a rozdajú sa aj všetky dresy. Na stredu 8. júna organizátori pripravili 45,6-kilometrový okruh zvlneného charakteru.

BANSKOBYSTRICKÁ BEŽECKÁ 24HODINOVKA

9. 6.2016 o 17:00, Atletický štadión na Štiavničkách

Spojme všetci sily a postavme sa spolu na štart 24-hodinovky. Kam až zabehnú Bystričania spolu za jeden deň? Príďte prispieť svojím symbolickým kolom na ozajstnom atletickom ovále.Prekonáme spoločnými silami vzdialenosť 10 maratónov? Podujatie je ideálne pre bežcov, príležitostných bežcov, nebežcov a dokonca i lezúňov.

NE:BO:DAJ

9.6.2016 o 19:00, CNK Záhrada

Akustické, štýlovo ťažko zaraditeľné trio vzniklo v roku 2011. Tvorí speváčka, hudobníčka, etnomuzikologička a redaktorka Rádia FM Jana Ambrózová, renomovaný nekonvenčný skladateľ, hudobník a estetik Július Fujak a multižánrový akordeonista Andrej Pleštinský. Hrávajú vlastné skladby, komprovizácie a podiv(uhod)né piesne s poéziou slovenských básnikov, (re)intepretuje kompozície iných autorov a pretvárajú na svoj obraz aj ľudové balady.

NOC KOSTOLOV

10.6.2016 od 19:00

Aj tento rok sa v Banskej Bystrici uskutoční Noc kostolov. Brány troch banskobystrických kostolov sa pre návštevníkov otvoria od 19.00. Podujatie sa uskutoční v Evanjelickom kostole na Lazovnej ulici, v Kostole Nanebovzatia Panny Márie na námestí Štefana Moysesa a v Katedrále sv. Františka Xaverského na Námestí SNP.Pozvanie prijal aj vzácny hosť, profesor Univerzity Mateja Bela, Pavol Martuliak.

NÁJDI SA SO SVOJÍM PSÍKOM

11.6.2016 o 10:00, Park pod pamätníkom SNP

Jednodňové podujatie zamerané na pomoc psíkom, ktoré sa nedokážu umiestniť do domovov, či už kvôli výzoru, veku alebo z iných dôvodov. Takto sa pomôže nie len týmto zvieratkám, ale aj občianskym združeniam a neziskovým organizáciám z BB kraja, ktoré sa snažia týmto nemým tvorom pomáhať.

TVRĎÁK

11.6.2016 o 10:00, Banská Bystrica, Králiky

Beh cez prekážky v krásnom prostredí Králikov pri Banskej Bystrici. Prvýkrat športová výzva Tvrdák na 8+km/15+prekážok Prekonáte strmý skokanský mostík? Po odbehnutí môžte ďalej súťažiť v rôznych fitness disciplínach, ťahanie auta na čas, zhyby na hrazde na čas, prevracanie pneumatiky… Tešiť sa môžete aj na pokus o svetový rekord v počte klikov.

RODINA NA KOLESÁCH

11.6.2016 o 10:00, KC Fončorda

Druhá júnová sobota bude v Komunitnom centre Fončorda patriť všetkým cyklo-nadšencom i fanatikom na kolečkách (malých, veľkých i pomocných). Chystajú sa cykloburza, detské dopravné ihrisko, ukážky prvej pomoci, servis bicyklov zdarma aj sprievodný program.

JÚNOVÉ POTULKY MESTOM: MOROVÉ EPIDÉMIE

12.6.2016 o 14:00, Mariánsky stĺp, Námestie SNP

So sprievodkyňou Lýdiou Búlikovou si charakterizujete možnosti liečby v stedoveku. Dozviete sa o aké opatrenia podniklo mesto pri morovej epidémii – zdriadenie špitála, lekárne, ránohojiči. Dozviete sa viac aj o Karolovi Otovi Mollerovi, priekopníkovi balneoterapie.

Čítajte tiež:

PROGRAM bystrického Kina v bazéne. Aké filmy si počas leta užijeme pod holým nebom?

FOTO: Centrum Bystrice hýrilo farbami. Medzi stovkov pestrých bežcov aj známy YouTuber a barani

So začínajúcim letom nuda v Bystrici nehrozí. Prehľad TOP 10 júnových podujatí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM