Rôzne Správy

Vzácna udalosť pre veriacich: Do Bystrice dorazí relikviár s časťou srdca francúzskeho svätca

Cieľom putovania je oboznámiť verejnosť so životom a dielom tohto francúzskeho svätca zo 17. storočia.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna udalosť pre veriacich: Do Bystrice dorazí relikviár s časťou srdca francúzskeho svätca
Zdroj: Dnes24.sk

V relikviári sv. Vincenta de Paul, ktorý bude putovať na Slovensku od štvrtka 26. septembra, bude aj časť jeho srdca. Informovala o tom Konferencia biskupov Slovenska.

„Naša radosť rastie nielen vďaka blížiacemu sa dátumu príchodu relikvií sv. Vincenta na Slovensko, ale tiež pre rôzne prekvapenia, ktoré nám pripravila Božia prozreteľnosť. Súčasťou relikviára totiž bude aj časť Vincentovho srdca,“ avizovali organizátori. Putovanie relikviára v životnej veľkosti s ostatkami svätca potrvá do 15. decembra.

Cieľom putovania je oboznámiť verejnosť so životom a dielom tohto francúzskeho svätca zo 17. storočia. „„Okrem toho tiež priniesť jeho orodovanie a vyprosené milosti k ľuďom, ktorí to najviac potrebujú a ktorí o ne prosia,“ poznamenali organizátori.

Relikvie svätca budú vystavené najskôr v Bratislave (26. – 28. septembra). Z hlavného mesta sa presunú do Trnavy. Neskôr ich veriaci uvidia napríklad aj v Šuranoch, Nitre, Oščadnici, Žiline, Trenčíne, Kútoch, Skalici, Banskej Bystrici, Martine, Trenčíne, Rožňave, Košice, Krupine, Pavlovciach nad Uhom, Bardejove, Kežmarku, Námestove či v Spišskej Kapitule. Poslednou zastávkou bude opäť hlavné mesto, kde sa relikvie dostanú 15. decembra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM