Správy

Významné ocenenie pre bystrickú študentku. Prevzala si ho priamo z rúk ministerky

Tridsiatka úspešných študentov si prevzala Pamätný list sv. Gorazda. Ocenenie pre úspešných študentov udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Ilustračný obrázok k článku Významné ocenenie pre bystrickú študentku. Prevzala si ho priamo z rúk ministerky
4
Galéria
Zdroj: TASR

Tridsiatka žiakov a študentov, ktorá dosiahla významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, umeleckých či športových súťažiach v uplynulom roku, si v piatok v Bratislave od ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (SNS) prevzala Pamätný list sv. Gorazda.

Lubyová vo svojom príhovore podotkla, že študenti sa vďaka svojmu nadaniu a vedomostiam dokázali presadiť na mnohých fórach. „Nepodarilo by sa vám to bez osobitného úsilia a entuziazmu, to znamená, že ste výnimočnými osobnosťami a ja verím, že si tieto vlastnosti zachováte nielen počas vášho ďalšieho štúdia, ale že vám budú vlastné aj počas vášho ďalšieho života,“ povedala Lubyová. Zároveň verí, že predpoklady študentov na vedeckú prácu, šport alebo umenie prinesú ďalší osoh spoločnosti.

Ocenení študenti reprezentovali Slovensko na mnohých medzinárodných súťažiach z oblasti matematiky, informatiky, fyziky, ale aj v športe či umení.

Medzi ocenenými je aj Líza Hazuchová zo Strednej športovej školy v Banskej Bystrici. Pamätný list sv. Gorazda dostala za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky v duatlone a získanie zlatej medaily na Majstrovstvách Európy 2019 v duatlone junioriek v Rumunsku

Ocenenie pre úspešných študentov udeľujú každoročne zástupcovia rezortu školstva pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

V OBRAZOCH: Tridsiatka úspešných študentov si prevzala Pamätný list sv. Gorazda
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM